16 / 04 / 2024

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazileri devri

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazileri devri

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.

Çiftçiler dikkat! yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor!

Tarım yatırımcılarına hibe desteği, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, devlet ya da uluslararası kurumlar tarafından sağlanan maddi desteklerdir. Bu bağlamda yapılan açıklamaya göre bu sene 478 projeye 1 milyar 43 milyon TL hibe desteği sağlanıyor.

Altında ‘resesyon’ baskısı! Uluslararası borsalarda gerileyen altın Kapalıçarşı’da da düşüşte! Gram altın kaç lira oldu?

Para piyasaları yine ABD’den gelecek haberlere kilitlenirken, bankacılık krizine ilişkin endişeler nedeniyle artan resesyon korkusu varlık fiyatlarını da etkiliyor. Uluslararası borsalarda altının ons fiyatı gerilerken, gram altın fiyatı da aşağı yönlü bir seyir izliyor.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

Rönesans Holding'ten Pandora Belgeleri açıklaması!

Rönesans Holding, Pandora Papers belgeleri ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Rönesans, hiçbir zaman yurt içinden yurt dışına yerel ya da uluslararası mevzuata aykırı herhangi bir fon transferi yapmamıştır" ifadeleri yer aldı.

Beyrut Limanı imar için atılacak adımları bekliyor!

Bir sene önce meydana gelen patlama nedeniyle harabeye dönen Beyrut Limanı çok sayıda uluslararası firmanın ilgi odağı haline gelse de imar çalışmalarından uzak.

Bodrum’da Uluslararası Kongre Merkezi yapılacak!

2020’de başlayan Kovid-19 sebebiyle büyük kayıplar yaşayan turizm sektörü, 2021’in tatil sezonuna hazırlanıyor. Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından Bodrum’un Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un yeni sezondaki beklentilerini açıkladı.

Ukrayna'da IMF'nin istediği tarım arazilerinin satışını öngören tasarı yasalaştı!

Ukrayna'da Uluslararası Para Fonunun (IMF) ülkeye kredi vermek için şart koştuğu, tarım arazilerinin satışını öngören tasarı yasalaştı.

Türkiye İMSAD Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 5 Kasım'da!

Türkiye İMSAD Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nin 9’uncusu, bu yıl 5 Kasım’da ‘Rekabetin Şifreleri: Sınırsız Ticaret’ başlığı altında gerçekleştirilecek...

İMSAD 9. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 5 Kasım'da!

Türkiye İMSAD, iç ve dış pazarları toplamında 630 milyar TL üzerinde değeri olan sektörün temsilcilerini 5 Kasım 2019’da Uluslararası Kalite Zirvesi’nde buluşturacak…

5. Uluslararası RecExpo Fuarı 21 Kasım'da!

Azerbaycan’ın ilk uluslararası gayrimenkul ve yatırım fuarı RecExpo, 21-23 Kasım 2019 tarihleri arasında Bakü Expo Center da 5. kez gerçekleşecek.

5. Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul Fuarı 21 Kasım'da!

Azerbaycan’ın ilk uluslararası gayrimenkul ve yatırım fuarı RecExpo, 21-23 Kasım 2019 tarihleri arasında Bakü Expo Center da 5. kez gerçekleşecek...

Sera Group, Bodrum ve Karadağ'da yeni projeler yapacak!

İnşaat ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Sera Group, yatırımlarına devam ediyor. Şirket Bodrum'da 50 milyon dolarlık, Karadağ'da 55 milyon Euro'luk yatırımla iki yeni proje üretecek. Şirketin Avrupa'da uluslararası yatırımlar yapma planı da bulunuyor…

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazileri devri Haberi

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazileri devri

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesini Meclis gündemine taşıdı. Faik Öztrak, konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, konuyla ilgili sorularının Tarım ve Orman Bakanı Vahir Kirişci tarafından yanıtlanmasını talep etti. Öztrak, "Aşağıda ifade edilen sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sn. Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim" diye konuştu. 

İşte CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak'ın konuyla ilgili açıklaması ve soruları...

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, konuyla ilgili açıklamasında "Küresel iklim değişikliği, artan kuraklık, Covid-19 salgını, ardından gelen Rusya Ukrayna Savaşı “gıda güvenliği” sağlanmadan, “ekonomik güvenliğin” sağlanamayacağını göstermiştir. Bu nedenle tüm dünyada tarım ve gıda sektörü, stratejik sektör vasfi kazanmaktadır. Ülkemiz de bu anlayıştan...