19 / 04 / 2024

Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu açılış

Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu açılış

Balıkesir Üniversitesi bünyesinde Kepsut ilçe merkezinde yapımı tamamlanarak faaliyete başlayan Yabancı Diller Yüksek Okulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ’un katıldığı tören ile açıldı.

Balıkesir’de çok sayıda sözleşmeli personel alınacak! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları!

Balıkesir Üniversitesi 4/B Sözleşmeli Personel alım ilanını duyurdu. Buna göre çok sayıda personel alımı yapılacak. İşte detaylar…

Balıkesir Üniversitesi işletmecilerinden 3 ay boyunca kira almayacak!

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), kampüs bünyesinde faaliyet gösteren ticari işletmecilerden 3 ay boyunca kira almayacağını açıkladı.

Balıkesir’e doğal sit alanı müjdesi!

Balıkesir Üniversitesi’nin akademisyenleri, bölgede bulunan potansiyel doğal sit alanlarını açıkladı. Bu kapsamda Balıkesir’de yer alan 5 mevki, doğal sit alanı ilan edilecek.

Yatırımcıların yeni gözdesi Balıkesir!

Tarımı, sanayisi, turizmi ve ulaşım ağındaki önemli kavşak noktalarıyla yatırımcıların gözü Balıkesir’de. Sadece yerli firmalar değil yabancılar da yatırım için burayı tercih ediyor. 

Balıkesir Edincik Evleri restore edilecek!

Balıkesir Edincik'in tarihi evlerinin restore edilmesi için ilk adım atıldı. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyeleriyle birlikte Edincik'te restore edilmesi planlanan tarihi evler gezildi.

Balıkesir'de arazi alan yabancılara ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir'de arazi satın alan yabancılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Milletvekili Mehmet Özhaseki'ye iletti..

Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu kuruldu!

Edremit Körfezi Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Adem Kuşçuoğlu, Balıkesir Üniversitesi bünyesinde kurulan Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulunun gelecek yıl eğitim ve öğretime başlayacağını belirtti.

Balıkesir'e Girne Amerikan Üniversitesi geliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Girne Amerikan Üniversitesi yöneticilerini kabul etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette yöneticiler, Balıkesir'e kurmak istedikleri üniversite için Başkan Uğur'dan destek istediler.

Balıkesir Avrupalı ve Ortadoğulu yatırımcılar tarafından ilgi gördü!

Mipim’de sergilediği projelerle Balıkesir’i yabancılara tanıtan Başkan Uğur, “Fuarda en çok Avrupalı ve Ortadoğulu yatırımcının ilgisini çektik” dedi. Büyük projeleri fonlar yakın takipte..

Edip Uğur: Balıkesir Türkiye'nin lokomotif kenti!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye Bilişim Derneği ve Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Akıllı Şehirler” temalı 9. İstanbul Bilişim Kongresi’ne katıldı.

Balıkesir'de Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika programı düzenlendi!

Balıkesir Ticaret Odası, İstanbul Üniversitesi ve Management Plus Consulting & Training işbirliğiyle ’Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı’ düzenlendi.

Balıkesir kentsel dönüşüm sertifika programı başladı!

Balıkesir Ticaret Odası, İstanbul Üniversitesi ve Management &Training iş birliği ile 18 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm Uzmanlığı Sertifika Programı başladı.

ODTÜ Şehir Planlama öğrencileri Balıkesir'de araştırma yapacak!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri bir yıl boyunca şehir planlaması açısından Balıkesir’de araştırma yapacak.

Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu açılış Haberi

Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu açılış

Açılış kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Kepsut Kaymakamı Hacı Asım Akgün, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul birlikte kesti.


Devlet-Millet Kaynaşmasının En Güzel Örneği

Kepsut ilçe merkezinde yapımı tamamlanarak faaliyete başlayan Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda toplam 1 5 derslikte 1. ve 2. Öğretim olmak üzere 450’şer kişiden toplam 900 civarında öğrencinin yüksek öğrenim göreceği bildirildi. Törenin açılış konuşmaları sırasında konuşan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, öncelikle Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’a okulun yapımıyla ilgili gösterdiği gayret ve fedakarlıkları nedeniyle teşekkür etti. Bu okulun devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden olduğunu ifade eden Rektör Alkan, “Devlet-millet kaynaşması ve dayanışmasının en güzel örneklerinden birine şahit oluyoruz. Kepsut halkı ve Kepsut Belediyesi, üniversitemiz, Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz el...