28 / 03 / 2024

Balıkesir Üniversitesi işletmecilerinden 3 ay boyunca kira almayacak!

Balıkesir Üniversitesi işletmecilerinden 3 ay boyunca kira almayacak!

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), kampüs bünyesinde faaliyet gösteren ticari işletmecilerden 3 ay boyunca kira almayacağını açıkladı.



Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), kampüs bünyesinde faaliyette bulunan ticari işletmecilerden 3 ay süresince kira alınmayacağını duyurdu. Sabah'ta yer alan habere göre; BAÜN tarafından alınan karar kapsamında Kovid-19 salgını nedeniyle işletmelerin faaliyetlerini durdurmasından sonra iş yeri sahiplerinin yüreğine su serperek rahatlatacak açıklama geldi.

Karar kapsamında Rektörlük'ün yaptığı açıklamada "Üniversitemiz bünyesindeki merkez ve ilçeler dahil olmak üzeri faaliyet gösteren kantin, kafe, kırtasiye, dükkan ve spor kompleksi yerleri, Kovid-19 salgını nedeniyle kapatıldığından, işletmecilerden 3 ay boyunca kira alınmayacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ise konu hakkında yaptığı değerlendirmede üniversitede çok sayıda işletmecinin kiracı olarak faaliyet gösterdiğini söyleyerek, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler sonucunda kapalı olan işletmelerin mağdur olmaması adına 3 ay süresince kira alınmayacağını belirtti.


Geri Dön