26 / 04 / 2024

Bana miras kaldığını nasıl öğrenirim

Bana miras kaldığını nasıl öğrenirim

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve ardından miras bıraktığını düşünelim. Siz de "Bana miras kaldığını nasıl öğrenirim?" diye soruyorsanız, işte yanıtı...

Miras hakkını alamayanlara gizli fırsat! Miras alamayan kardeş... 

Günümüzde pek çok kişinin en çok yaşadığı problemler arasında miras paylaşımı bulunuyor. Peki miras paylaşımı ile ilgili bu detayı biliyor musunuz? İşte tek tek açıklanan o detaylar....

Miras paylaşımında detay! Üvey babadan miras kalır mı?

Miras ile ilgili konular günümüzde herkesi ilgilendiriyor ve gündemdeki yerini de koruyor.  Bir çok vatandaş kendisine miras kaldığını dahi bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında pek fazla bir şey bilmiyor. Bir konu başlığı da üvey babadan miras mı? 

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

Naci Görür, Murat Kurum'un danışmanı olacağı iddiasına yanıt: Bana rozet takamazsınız!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün danışmanı olacağına yönelik gelen iddialara Görür'den ''Bana rozet takamazsınız'' açıklaması geldi.

Tapu mirasçısı olduğumu nereden öğrenebilirim?

WebTapu platformu ile miras kaldığınız taşınmaz bilgilerine kolayca erişim sağlamak mümkündür. Ancak bu süreci tamamlamak için gerekli belgelere sahip olmanız önemlidir. Bu nedenle işlemlerinizi başlatmadan önce gerekli evrakları hazırlamış olmanızı öneririz.

Kripto hesabı olanlar dikkat! Ölmeden önce şifreyi söylemediyseniz, kripto mirasınız da mezara gider!

Kripto varlıklarınız siz öldükten sonra mirasçılarınıza geçer. Mirasçılık belgesini borsaya ya da ilgili kurumlara sunan mirasçı payını alır. Kripto varlıklarınızı kişisel hesaplarda tutuyorsanız ve şifreyi kimseye söylemediyseniz, kripto mirasınızı kimse alamaz.

Miras e- devlette gözükür mü? Mirastan gelen para nereye yatar?

Kendisine miras kaldığını düşünen kişiler, miras sorgulamasına dair birtakım sorular sormaktadır. İşte vatandaşların merak ettiği detaylar!

İş Bankası son 1 gün kaldığını duyurdu! Bilen değil elini çabuk tutan kazanıyor! İşte detaylar!

İş Bankasından elini çabuk tutan anında 7500 lira kazanıyor. Banka emekli promosyonu için son 1 gün kaldığını duyurdu. İşte detaylar!

Mirasçılık belgesi nedir? Mirasçılık belgesi nereden alınır?

Mirasçılık belgesi, mirasçılara mahkeme  tarafından verilen ve mirasçı olduklarını kanıtı niteliğinde ki belgedir. Peki, mirasçılık belgesi nereden alınır?

Gümüş yatırımcıları bu haber size! Bu fiyatlardan gümüş alınır mı? Gümüş almak için geç mi kaldınız? 

Gümüş fiyatları son günlerde bir anda hızlı yükseliş kaydetti. Bir günde yüzde 9 değer kazanan gümüş fiyatları resmen fırladı. Peki bu fiyatlardan gümüş alınır mı, gümüş almak için geç mi kaldınız? İşte tüm merak edilenler...

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur?

Miras kalan kişiler, böyle bir durumda bazı sorular yöneltmektedirler. Onlardan biri de Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur? İşte detaylar!

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirasın reddi nasıl yapılır?

Mirasın reddi, mirasçıların kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanlarıdır. Peki, reddi miras nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Bana miras kaldığını nasıl öğrenirim Haberi

Bana miras kaldığını nasıl öğrenirim

Vefat geride kalanlara ne kadar üzüntü veriyorsa, miras da bir o kadar mutlu ediyor. Kan bağına bağlı olarak sonraki kuşaklara aktarılan miras herkesin hayali. Dedenin, babanın veya diğer büyük yakınların malvarlıklarının tamamı her zaman bilinmeyebiliyor. Bu kişilerin vefat etmesi halinde ise kişiler "Bana miras kaldığını nasıl öğrenirim?" sorusunun yanıtını araştırıyor.

Miras paylaşımı kanun hükümlerine göre yapılıyor. Kanunen miras, bir kimsenin vefatından sonra kalan taşınır ve taşınmaz mallara deniyor. Miras, yasal mirasçılara kalıyor. Yasal mirasçılar ise kan hısımları, sağ kalan eş, evlatlık çocuklar ve son olarka devlet olarak sıralanıyor.

BANA MİRAS KALDIĞINI NASIL ÖĞRENİRİM?

Miras kalıp kalmadığı Sulh Hukuk Mahkemesi'ne veya noterlere başvuruda bulunarak alınacak veraset ilamından (mirasçılık belgesi) öğrenilebiliyor. Başvuru için birtakım belgeler isteniyor. Bunlar:
 
* Ölüm belgesi,
* Nüfus...