17 / 04 / 2024

banka teminatı düştü mü

banka teminatı düştü mü

Özel bankaların kredi hacminin yılbaşından itibaren düşmesi ile yeni bahaneleri teminat oldu.  Reel sektöre yeni kredi vermek istemeyen özel bankalar, teminat bedellerini yarı yarıya düşürüyor…

Konut satışında senet kullanımı düştü!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2019 sonuçları açıklandı. Verilere göre; Haziran ayında, banka kredisi kullanım oranı bir önceki ay ile aynı kalırken, senet kullanımı 5 puan düştü.

Bostancı bölgesinde kat karşılığı oranları düştü!

Konut piyasasında durgunluk ile Bostancı bölgesinde kat karşılığı oranlarının düştüğü, bölgede  teminat mektubu istemeyenlerin oranın da artmaya başladığı açıklandı. 

Aksaray'da konut satışları düştü!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün TÜİK verilerine göre il bazında konut satışları açıklandı. Verilere göre, 2016 yılında Aksaray'da konut satışları bir önceki yıla göre düştüğü gözlemlendi.

Yabancıya yapılan konut satışı neden düştü?

Adana Ekspres gazetesi yazarı Feridun Arseven bugünkü yazısında yabancıya konut satışının neden düştüğünü kaleme aldı. İşte Feridun Arseven'in o yazısı...

Ordu'da konut satışları yüzde 5,3 düştü!

Doğu Karadeniz'de konut satışında yüzde 11 artış olduğu belirtildi ancak bu artış Ordu'ya yansımadı. Ordu'da konut satışları yüzde 5,3 oranında düşüş ile 735'e düştü.

İzmir'de inşaat halindeki rezidansın cam bloğu düştü!

İnşaat halindeki rezidansın cam bloğu düştü. Feci kazada 1 işçi öldü diğeri yaralandı. Yardıma giden sağlık ekiplerinin üzerine de cam yağdı....

İzmir'de bina yıkımında kopan parça sokağa düştü!

İzmir Karabağlar'da 3 katlı binanın yıkımı sırasında iddiaya göre önlem alınmayınca binadan kopan parça karşı apartmanın duvarına çarpıp sokağa düştü.

Gümüşhane'de konut satışları 6 ayda yüzde 36 düştü!

Gümüşhane'de konut satışları geçtiğimiz yıla göre ilk 6 ayda yüzde 36 oranında düştü. Son 4 yılda toplam 3 bin 182 konutun satıldığı Gümüşhane'de bu rakam 2016 yılının ilk 6 ayında 387 olarak gerçekleşti.

İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda ruhsatlı işyeri sayısı 8 bin 500'e düştü!

İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği verilerine göre son 6 yıl içinde ruhsatlı iş yeri sayısı 16 bin 700'den 8 bin 500'e düştü.

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta yüzde 3.7 düştü!

National Association of Realtors (NAR) verilerine göre ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta yüzde 3.7 düştü, Bloomberg anketine katılan uzmanların beklentisi yüzde 1.1 düşüştü. Satışlardaki bu gerileme, ABD konut piyasasının yavaşladığına işaret etti.

Karşıyaka Stadı için açılan iptal davası düştü!

Karşıyaka Yalı'ya inşa edilecek yeni 15 bin kişilik yeni stadyum için açılan iptal davası düştü. Ocak 2014'te ihalenin iptaliyle ilgili olarak açılan dava Ankara 3'üncü İdare Mahkemesi tarafından düşürüldü.

Antalya'da konut satışları düştü!

Antalya'da 2015 yılı Nisan ayında 6 bin 219 konut satılırken bu sayı, 2016 Nisan ayında yüzde 1,08 oranında azalarak 6 bin 152'ye düştü.

Bahçelievler'de yük asansörü düştü!

Bahçelievler'de 5 katlı binanın dış cephesindeki asansörünün düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Kabinin kancasından çıkması dolayı düştüğü öne sürülen asansörde bulunan Bekir Bilir (31), olay yerinde yaşamını yitirdi.

banka teminatı düştü mü Haberi

banka teminatı düştü mü

Kamu bankaları,  faiz indirimleri ve kredi paketleri yolu ile ekonomiye destek oluyorlar. Özel bankalar ise çeşitli uygulamalarla reel sektörü zora sokma yoluna gidiyorlar. Özel bankaların krediler için verilen teminat değerlerini yarı yarıya düşürmesinden iş dünyası şikayetçi.

Sabah’tan Betül Alakent’in haberine göre, özel bankaların gayrimenkul değerlemesi ile ilgili yaptıklarını iş adamları şu şekilde ifade ediyor, "Örneğin, 500 bin dolar kredi çekmek istiyoruz. Bunun teminatı olarak da bugünkü değeri 2 milyon TL-400 bin dolar olan gayrimenkulümüzü gösteriyoruz. Son dönemde gayrimenkul fiyatları düşse de bankalar, bu arsa veya konutları ölü fiyatına değerleme yapmak istiyor. Değeri 400 bin dolar olan gayrimenkule 200 bin dolar değerleme yapıyor. Ekonomideki veriler iyileşme göstermesine rağmen bankaların bu kadar olumsuz davranmalarının tek nedeni kredi vermemek için bahane üretmek."

Proje bazlı...