25 / 04 / 2024

bankadan expertiz ücreti alma

bankadan expertiz ücreti alma

Birçok vatandaş expertiz ücreti için binlerce TL kesinti yaşıyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin çok önemli bir uyarı yaptı. Expertiz faturaları bankalara kesilirse, vatandaş ücretini geri almak için hakem heyeti veya tüketici mahkemesine başvuru yapılabilir.

Konut kredisi çekenler dikkat! 

Birçok vatandaş expertiz ücreti için binlerce TL kesinti yaşıyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin çok önemli bir uyarı yaptı. Expertiz faturaları bankalara kesilirse, vatandaş ücretini geri almak için hakem heyeti veya tüketici mahkemesine başvuru yapılabilir.

Balıkesir Gönen TOKİ Konutları başvuru ücreti!

TOKİ Balıkesir Gönen'de ödemeler 180 ay vade seçeneğiyle yapılabiliyor. Projede daire fiyatları 64 bin 113 TL'den başlıyor. Peki Balıkesir Gönen TOKİ Konutları başvuru ücreti ne kadar?

Zonguldak Çaydeğirmeni TOKİ 3. Etap başvuru ücreti!

Zonguldak Çaydeğirmeni TOKİ 3. Etap başvuru ücreti konut tiplerine bağlı olarak değişiyor. Talep örgütlemesi yöntemiyle geliştirilen projede 147 adet daire satışa sunuluyor.

İpotek fekki ücreti dilekçe örneği!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olanların, kredi ödemesinin bitmesi halinde konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması gerekiyor. İşte, ipotek fekki ücreti dilekçe örneği!

Manisa Salihli Durasıllı TOKİ başvuru ücreti!

Manisa Salihli Durasıllı TOKİ başvuru ücreti 4 bin TL olarak belirlendi. Tamamı 2+1 dairelerden oluşan projede satış ve başvuru işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülüyor.

İpotek fekki ücreti yasal mı?

Bankalar konut kredisi geri ödemelerinin sonunda ipoteğin fekki işlemi içinde tüketiciden belli bir ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki ücreti yasal mı?

İpotek fekki ücreti ne kadar?

Konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde, konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması için ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. Peki, ipotek fekki ücreti ne kadar?

İpotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisinin borcunun tamamının ödenmesi halinde gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, bu süreçte ipotek fekki ücreti ödenir mi? İşte, ipotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konutun kredi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması amacı ile düzenlenen yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İşte, konut kredisi ipotek fek ücreti!

Ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Ev kredisi kullanarak, konut sahibi olmak isteyenlerin banka başvurusunun kabul edilmesinin ardından ekspertiz raporunun hazırlanması gerekiyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Ev kredisi ekspertiz raporu, değerleme uzmanları tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz firmasına gerekli bedel ödendikten sonra ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

İmar durumu belgesi ücreti 2015!

Bir arsanın imar planları kapsamındaki yeri, imar durum belgesinde belirtiliyor. İmar durumu belgesi gerekli belgelerin temini ve harcın ödenmesi halinde bağlı olunan belediyeden alınabiliyor. Peki, imar durumu belgesi ücreti 2015 ne kadar?

TOKİ Ordu Mesudiye başvuru ücreti ne kadar?

Daire fiyatları minimum 68 bin 37 TL olarak belirlenen TOKİ Ordu Mesudiye Projesi'nde başvurular yarın başlıyor. Peki TOKİ Ordu Mesudiye başvuru ücreti ne kadar?

bankadan expertiz ücreti alma Haberi

bankadan expertiz ücreti alma


Bankalar, konut kredisi vermeden önce konutun değerini belirlemek için expertiz yetkililerini görevlendiriyor. Expertiz konutun değerini belirleyerek kredi miktarının belirlenmesini sağlıyor. Ahaber'de yer alan habere göre, günümüzde bankalar expertizin belirlediği ücretin yüzde 80'lik kısmına kadar kredi imkanı sunuyor. Fakat zorunlu expertiz ücreti vatandaştan tahsil ediliyor. Birçok vatandaş expertiz ücreti için binlerce lira kesinti yaşıyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin çok önemli bir uyarı yaptı. Expertiz faturaları bankalara kesilirse, vatandaş ücretini almak için hakem heyeti veya tüketici mahkemesine başvuru yapılabilir. Bu durumda expertiz ücreti vatandaşa geri ödeniyor. Nasıl mı? İşte merak edilen detaylar...

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, ekspertiz hizmetinin faturasının tüketici adına kesilmesi gerektiğini söyleyerek, "Ekspertiz konusunda firmalar faturayı bankalara kesiyor, banka da bunun ücretini tüketiciden...