25 / 04 / 2024

bankalar babadan oğula satışta kredi verir mi

bankalar babadan oğula satışta kredi verir mi

Konut sahipleri evini oğluna satmak ya da bağışlamak isteyebiliyor. Satışın yapılması halinde oğul, evin satış bedeli için konut kredisi kullanmak isteyebiliyor. Peki, babadan oğula konut kredisi var mı?

Başvurana anında 49 bin lira ödeme yapılacak! O bankalar resmen onayladı! Acil bakın!

Paraya ihtiyacı olanların beklediği müjde geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, başvurana anında 49 bin lira ödeme yapılacak. O bankalar resmen onayladı... Acil bakın...

Fahiş konut kiraları o ili de vurdu! İstanbul ve Ankara ile yarışıyor...

Yüksek kira sorunu neredeyse tüm ülkeye sıçradı. Yeni imar alanlarının yetersiz olması, bankaların kredi vermemesi konutta arz talep dengesini tepetaklak etti. O ilde ev kiraları büyükşehirlerle yarışıyor. İşte detaylar...

Bankalar krediyi sanayici yerine tüketiciye verdi!

Bankaların haziran sonunda 10,2 trilyon TL ulaşan toplam kredi hacminde bireyselin payı 2,6 trilyon lira ile yüzde 25’i aştı. Bankalar altı ayda hizmetler sektörüne 727 milyar TL, bireysele ise 771,6 milyar TL kredi açtı.

Akaryakıt zammı toplu ulaşıma yansıdı! O ilde toplu taşımaya yüzde 35 zam geldi...

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle birlikte toplu ulaşımlara da zam gelmeye başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ulaşıma yüzde 35 zam yaptı. İşte detaylar...

Ankara'da toplu ulaşıma zam! Ankara'da otobüs, EGO ve metrolara ne kadar zam geldi? 

Ankara’da toplu ulaşıma zam geldi. Peki Ankara'da otobüs, EGO ve metrolara ne kadar zam geldi? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Bankalar emekli promosyon yarışında birbirine girdi, o banka zirveye fırladı!

Emekliler, Temmuz ara zammı sonrası bankaların vereceği promosyonlara odaklandı. Kamu bankaları, emekli maaşını taşıyanlara 7,500 TL'ye kadar nakit promosyon sunuyor. SGK emekli promosyonları ve bankaların ödeme miktarları hakkında bilgiler haberimizde bulunuyor.

Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Belirli yaşın altında olanlar için devlet, ulaşım yardımı yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan açıklamaya göre ulaşım desteği olarak 750 TL sunuluyor. Şart olarak belirlenen o yaşın altında olanlar bu destekten yararlanabilecekler.  İşte ulaşım desteği detayları…

Boğazlardaki yeni tarife belli oldu! Zamlı geçiş o tarihte resmen başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Boğazlardan geçecek gemilerden alınan ton başına ücrette yeni tarifeyi açıkladı. Zamlı geçiş o tarihte resmen başlıyor!

Türkiye Bankalar Birliği nakdi kredilerin 9 Trilyonu aştığını açıkladı!

1 Nisan 2023 tarihinde, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin üye kuruluşlarının vermiş olduğu nakdi krediler, geçmiş yılın aynı dönemine kıyasla %58'lik muazzam bir artış sergileyerek 9.373 milyar TL'ye ulaştı.

Bankalar kredi musluklarını kıstı! Vatandaş o tarihten sonra rahatlayabilir!

Bankaların kredi musluklarını sıkıca kapatması, tüketicilerin ve sanayicilerin krediye erişimini zorlaştırıyor. Ekonomi uzmanları iş çıkarmalara kadar gidebilecek bu durumun en az 3 milyon kişinin işini kaybetme riskini doğurabileceğini belirtiyor.

Bankalar muslukları kısınca ticari kredilerde sert düşüş yaşandı!

Bankaların artan maliyetler nedeniyle kredi iştahında yaşanan azalma rakamlara da yansıdı. Geçen hafta bireysel kredilerde 3,8 milyar TL, ticari krediler de 9 milyar TL azalış görüldü. KKM hesapları ise bir haftada 51,4 milyar TL yükselerek 2,4 trilyon TL'ye ulaştı.

O bankada hesabınız varsa bu ay şans sizden yana! Mayıs sonunda 10 bin TL cebinizde!

Bankalar müşterilerine müşteri katmak için pek çok kampanyaya imza atıyor. Bir kampanya haberi de o bankadan geldi! İşte detaylar!

Emekli maaşlarını alan apar topar o bankaya koşuyor! Promosyonda zirveyi o banka elde etti!

Bankaların emekli promosyon miktarları hala gündemde yer alıyor. İşte Promosyonda zirveye çıkan o banka. İşte detaylar!

bankalar babadan oğula satışta kredi verir mi Haberi

bankalar babadan oğula satışta kredi verir mi

Babadan oğula konut kredisi!

Konut sahipleri evini oğluna satmak ya da bağışlamak isteyebiliyor. Satışın yapılması halinde oğul, evin satış bedeli için konut kredisi kullanmak isteyebiliyor.


Konut kredisi, banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü oluyor. Peki, babadan oğula konut kredisi var mı?


Çoğu banka, akraba arası konut satışlarında konut kredisi kullandırmıyor. 


Bunun nedeni; asıl amacı ihtiyaç kredisi olup daha yüklü krediyi daha uzun vadede ödemek için konut kredisi kullanarak hile yapanların olması.


Konut kredisinin diğer koşulları:

Kişinin Kredi Özgeçmişi

Mortgage almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülür. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlar.


Kişinin Toplam Geliri

Hemen hemen her banka...