16 / 04 / 2024

Bankalar tarih mi oluyor

Bankalar tarih mi oluyor

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Bankalar tarih mi olacak?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

Kamu bankaları ve özel bankalar emekli promosyonlarını yükseltecek mi? Emekliler Derneği'nden flaş açıklama! 

TÜED Başkanı Kazım Ergün, emekli maaş promosyonları ile ilgili bir açıklamada bulundu ve "Başta kamu bankaları olmak üzere bankalar promosyon rakamlarında artışa gitmeli" dedi. İşte Ergün'ün o açıklaması...

Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Ünlü ekonomist kulisleri işaret ederek tarih verdi: Bölgesel asgari ücrette masada!

Dr. Şeref Oğuz, gündeme bomba gibi düşecek asgari ücrete iki zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kulisleri işaret eden Oğuz, tarih de verdi. İşte ayrıntılar...

Emekli maaşları asgari ücrete mi eşitleniyor? İşte zam için konuşulan tarih... 14, 15, 17 bin TL'lik maaşlar masada!

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıracak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Emekli maaşları asgari ücrete mi eşitleniyor? Resmen tarih verildi...

Mevduat faiz oranları yatırımların değerini katlama devam ediyor: Bu bankalar cazip fırsatlar sunuyor

Günümüzde tasarruflarını değerlendirmeyi düşünen birçok kişi için bankalardaki mevduat faiz oranları oldukça önemlidir. Mevduat hesapları, birikimlerini artırmak isteyen bireyler arasında giderek daha popülerleşmiştir. Bazı bankaların sunduğu mevduat faiz oranları yatırımların değerini artırıyor.

Bankada parası olanlar hemen baksın! Mevduat faizleri artmaya devam edecek mi?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politka faizini yüzde 35 seviyesine yükseltmesinin ardından bankalar da mevduat faizlerinin yükseltmeye başladı. Peki mevduat faizleri yükselmeye devam edecek mi?

Kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi? Kredi çekecekler dikkat!

Bankalarda kredi iştahında zayıflık sürerken özel bankalarda 25 ayın ardından ilk defa kredide küçülme yaşandı. Peki kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi?

Altın alalım mı, bekleyelim mi? Altının efendisi İslam Memiş 'son şans' dedi, tarih verdi!

Altın fiyatları, bayramın bitmesiyle birlikte yatay seyrediyor. Altın fiyatları yakından takip edilirken, yatırımcılar ''altın alalım mı, bekleyelim mi?'' sorusuna yanıt arıyor. Altının efendisi İslam Memiş 'son şans' diyerek tarih verdi. 

'Gram altında bu seviyeyi bekliyorum' diyen Hatice Kolçak rakam ve tarih verdi!

ABD Merkez Bankası 15 ay sonra faizleri sabit tuttu. Karar sonrasında altın fiyatları düşüşe geçti. Yatırımcıların altın fiyatları düşecek mi? sorusuna yönelik 'Gram altında bu seviyeyi bekliyorum' diyen Hatice Kolçak rakam ve tarih verdi!

Türkiye Bankalar Birliği nakdi kredilerin 9 Trilyonu aştığını açıkladı!

1 Nisan 2023 tarihinde, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin üye kuruluşlarının vermiş olduğu nakdi krediler, geçmiş yılın aynı dönemine kıyasla %58'lik muazzam bir artış sergileyerek 9.373 milyar TL'ye ulaştı.

Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Tarih verildi! Gümüş fiyatları bu kadar olacak

Yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Gümüş fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Gümüş fiyatları için tarih verildi, gümüş fiyatları bu kadar olacak...

İdari izinlerde bankalar çalışır mı? İdari izin resmi tatil mi? İdari izin ne demektir?

İdari izinlerde bankaların yani resmi kurumların açık olup olmadığı, çalışıp çalışmadığı araştırılıyor. İşte bu konuda merak edilenler!

Piyasalarda kritik tarih 2 Haziran’a dikkat! Borsada çıkış sürer mi? Endeks ne olur? İşte uzmanların beklentileri…

Ekonomi yönetimine Mehmet Şimşek’in geçeceğine ilişkin haberler piyasalarda olumlu hava yaratırken, piyasa çevreleri yeni kabine için kritik tarih olan 2 Haziran’a dikkat çekti. Uzmanlar, 2 Haziran Cuma gününe kadar borsada yukarı yönlü ivmenin devam edeceğini öngörüyor.

22 TL'yi aşan Euronun füze gibi fırlayacağı tarih belli oldu! O rakam göründü!

Euro/TL bugün 22,27 seviyesine gelerek ilk kez 22 TL'yi geçti. Peki euro yükselmeye devam edecek mi? 22 TL'yi aşan Euronun füze gibi fırlayacağı tarih belli oldu! O rakam göründü!

Bankalar tarih mi oluyor Haberi

Bankalar tarih mi oluyor

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den "Bankalar tarih mi olacak?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

1) Dünyaca ünlü danışmanlık şirketi McKinsey yaptığı ankete göre 2020'de beklenen resesyon yaşanırsa dünyadaki bankaların yarıdan fazlası ayakta kalamayacak.

2) 2008 krizinde gördüğümüz canlı yayında dünya devi bankaların devrilmesinin bir benzerini yaşayacağız. Ama bu sefer fırtına hiç umulmadık bankaları vuracağa benziyor.

3) Bunun gerekçesi ise öz sermayelerinin erimesi potasında olması. Maliyetlerin yükselmesi. Kazanç oranlarının eskiye göre düşmesi.

4) Ayrıca ABD'de Amazon.com ve Çin'de Ping An gibi dijital oluşumların finansal hizmetlerde müşterileri ele geçirmesi ve  yeni oyuncuların kredi kartları gibi bankaların en yüksek kazanç sağladığı alanlara yönelmesi. Bunlar bankaların sonunu hızlandıracak.

5) Geriye bir de internet...