20 / 04 / 2024

Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi restore çalışmaları

Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi restore çalışmaları

Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. İl Özel İdaresi’nde görevli mimar Ayşegül Keleş Türe, özgün sıvaya uygun içerikteki harçla müdahale yaptıklarını anlatıyor.

Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Gaziosmanpaşa ilçesi, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi, 3071 ada, 1, 2, 3, 4, 5 parseller ve 3072 ada, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 parseller ile tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2022 yılında açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ni 2022 yılı sonu gelmeden bitirip teslim edeceğiz" dedi.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2.5 yıl sonra açılacak!

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olarak bilinen ve Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camisi inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla 2.5 yıldan sonra ibadete açılıyor.

Levent Camii'nin temeli atılıyor!

Mimar Sinan'ın "kalfalık eseri" olarak tanımladığı Süleymaniye Camii'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle atıldı.

Hedefimiz şehirlerimizi 2023, 2053 ve 2071'e hazırlamak!

Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi temel atma töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hedefimiz şehirlerimizi 2023, 2053 ve 2071'e hazırlamak, güçlü bir Türkiye için güçlü şehirler kurmak" dedi.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisinin temeli atıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Levent'te yapılan caminin ismi Barbaros Hayrettin Paşa Camii olacağını açıkladı...

Gaziosmanpaşa Millet Bahçesi açıldı!

Barbaros Hayrettin Paşa ve Mevlana Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Mesire Alanı’nı Millet Bahçesi olarak düzenlediklerini ve alanın artık ücretsiz olarak hizmet vereceğini müjdeledi.

Esenyurt Belediyesi sosyal tesis inşaatı yaptıracak!

Esenyurt Belediyesi Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde sosyal tesis inşaatı yaptıracak. İhalesi 17 Nisan'da gerçekleşecek.

Perman Grup Ticari Yatırımlar ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Perman Grup Ticari Yatırımlar ve İnşaat Limited Şirketi, Bulut Kaya tarafından 100 bin TL sermaye ile 11 Ağustos'ta Esenyurt, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

Ntek Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Ntek Yapı Anonim Şirketi, Mustafa Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 28 Haziran'da Esenyurt, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

Eser Seyahat ve Tur Organizasyon Limited Şirketi kuruldu!

Eser Seyahat ve Tur Organizasyon Limited Şirketi, Yusuf Ak ve İlker Kazancı ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 22 Haziran'da Esenyurt, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

Queen Rönesans Grup İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Queen Rönesans Grup İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Bilal Ulucan, Fares Alfares, Mohammed Tahan ortaklığıyla 120 bin TL sermaye ile 26 Mayıs'ta Esenyurt, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

Ultımate Yatırım Proje Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Ultımate Yatırım Proje Geliştirme Anonim Şirketi, Mehmet Kaplan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 1 milyon 400 bin TL sermaye ile 24 Mayıs'ta Esenyurt, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi restore çalışmaları Haberi

Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi restore çalışmaları



Beşiktaş’taki Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi’ndeki restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Restorasyonda özgün sıvaya uygun içerikteki harçla müdahale yapıldı. İl Özel İdaresi’nde görevli mimar Ayşegül Keleş Türe, özgün sıvaya uygun içerikteki harçla müdahale yaptıklarını anlatıyor.


Osmanlı Devleti’nin Kaptan-ı Deryası olarak anılan ilk kaptan paşası ve büyük amiral Barbaros Hayrettin Paşa’nın Beşiktaş’ta bulunan türbesinde gerçekleştirilen restorasyonda sona gelindi. İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık bir yıl önce başlatılan yenileme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Türbenin yakın zamanda bütünüyle tamamlanması ve eskisi gibi ziyarete açılması planlanıyor. İl Özel İdaresi’nde görevli mimar Ayşegül Keleş Türe, türbenin temini ve iç duvarlarındaki çimentolu harçların temizlenerek, özgün sıvaya uygun içerikteki harçla müdahaleler yapıldığını aktarıyor. Duvarlarda tespit edilen ahşap hatıl boşlukları yine ahşapla tamamlandı. Kubbede hasar görmüş bölgeler güçlendirilip,...