28 / 03 / 2024

Bardarbunga yanardağı faaliyete geçti

Bardarbunga yanardağı faaliyete geçti

Başkent Reykjavik’in 320 kilometre doğusunda, yerleşim yeri bulunmayan ıssız bir bölgede bulunan yanardağın faaliyet geçmesi üzerine, İzlanda makamları yanardağ çevresindeki 100 deniz milini kapsayan alanı "uçuşa yasak bölge" ilan etti...

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken yanardağ uyarısı: Depremde patlama yapabilir!

Sosyal medya hesabından Türkiye'deki yanardağlara ilişkin paylaşımda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, kritik yanardağ uyarısı yaptı. 

DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

DenizBank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesini faaliyete geçirdi. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, amaçlarının ülkede erişilebilir, kesintisiz ve kaliteli bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçtiğini duyurdu. Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre A.Ş.’nin yüzde 50-50 ortaklığı ile kurulan banka, sadece dijital kanallardan hizmet verecek.

Yalvaç OSB'nin faaliyete başlaması meclis gündeminde!

Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete başlaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tepe Nautilus'ta yeni markalar faaliyete başladı!

Pandemi nedeniyle zor zamanlar geçiren Tepe Nautius'ta markalar teker teker kepenk indirmeye başlamıştı. Son dönemde AVM'de yeni markaların faaliyete geçmesi ile Tepe Nautilus'un eski günlerine dönmesi bekleniyor. 

TürkAkım'ın Sırbistan ayağı faaliyete geçti!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nın Sırbistan ayağı, faaliyete geçti.

Edirne Keşan OSB 2023'te faaliyete geçecek!

Edirne'nin Keşan ilçesinde 2023 yılında faaliyete geçmesi planlanan ve çok sayıda kişiye istihdam sunacak olan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), gıda alanında bölgenin "üretim üssü" olması amaçlanıyor.

New York'ta inşaat sektörü faaliyete geçiyor!

New York'ta normalleşme adımları kapsamında birinci faz gerçekleştirilecek. Birinci fazda inşaat sektörü faaliyete geçecek...

Porto Riko'da inşaat sektörü yeniden faaliyete geçecek!

Porto Riko Valisi Wanda Vazquez yaptığı açıklamada pazartesi gününden itibaren bankacılık, gayrimenkul ile inşaat ve imalat dahil bazı sektörlerin yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı.

Önlem alan tesislere sertifika verilecek, faaliyete geçebilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs kapsamında alınan önlemler sonucunda tesislerin gerekli önlemlerin almasıyla sertifikalandırılıp faaliyete geçeceğini açıkladı. 

Elazığ’da kurulan konteyner kentler 10 15 gün içerisinde faaliyete geçecek!

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası bölgede kurulan ve 5 bin ailenin faydalanabileceği konteyner kentlerin 10-15 gün içerisinde faaliyete geçeceğini bildirdi...

Yanardağ Yapı İnşaat Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yanardağ Yapı İnşaat Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mecit Yanardağ tarafından kuruldu.

Emlak Bankası'nın tekrar faaliyete başlaması için çalışıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın 93 yıllık mirası ve tarihi var. Bankanın tekrar faaliyete başlaması için yoğun çalışmalar yürütüyoruz." ifadelerini kullandı...

Bardarbunga yanardağı faaliyete geçti Haberi

Bardarbunga yanardağı faaliyete geçti

İzlanda’daki, Avrupa’nın en büyük buzulu üzerinde bulunan Bardarbunga yanardığının faaliyete geçmeye başladığı bildirildi.


Başkent Reykjavik’in 320 kilometre doğusunda, yerleşim yeri bulunmayan ıssız bir bölgede bulunan yanardağın faaliyet geçmesi üzerine, İzlanda makamları yanardağ çevresindeki 100 deniz milini kapsayan alanı "uçuşa yasak bölge" ilan etti. 


Avrupa’nın en büyük buzulu olan Vatnajokull’un üstündeki yanardağda geçen hafta da binlerce küçük deprem meydana gelmişti. Sismik faaliyetler üzerine İzlanda Sivil Savunma Teşkilatı’ndan bilim adamları bugün öğleden sonra yanardağ etrafında havadan incelemelerde bulunmuşlardı. İncelemelerden sonra yapılan açıklamada yüzeyde yanardağın faaliyete geçtiğine ilişkin görünür bir işarete rastlanmadığı bildirilmişti.


İzlanda makamları yine de bir tebdir olarak uçuş alarm durumunu kırmızıya yükseltmişti. Ülkedeki 5 kademeli alarm sisteminin en üst seviyesi olan kırmızı alarm "atmosfere önemli oranda volkan külü püstürme" tehlikesi olduğu anlamına...