24 / 04 / 2024

Yalvaç OSB'nin faaliyete başlaması meclis gündeminde!

Yalvaç OSB'nin faaliyete başlaması meclis gündeminde!

Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete başlaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete başlamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Cesur, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Cesur, ''Aşağıda belirtilen soruların Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank tarafından yazılı olarak cevaplanmasını, Anayasa'nın 98. ve TBMM İç Tüzüğü'nün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca arz ederim'' diye konuştu.

Cesur, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Isparta ilimizin Yalvaç İlçesi'nin önemli sorunlarından biri uzun yıllardır Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete başlayamamasıdır. Yalvaç nüfus bakımında Isparta ilinin Merkez ilçeden sonraki en kalabalık ilçesidir. Yalvaç'taki ekonomik faaliyetler sanayi ve ticaret üzerine yoğunlaşmaktır. Ancak organize bir sanayi bölgesi yokluğu Yalvaç'ın gelişmesini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu kapsamda ilçemize daha fazla istihdam ve gelir kaynağı yaratmak adına vatandaşlarımızın Organize Sanayi Bölgesi'nin bir an önce faaliyete başlamasına yönelik talepleri bulunmaktadır.''

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur'un soruları:
1- 2021 yılında uygulanacak hazine destekli Esnaf kredilerinde 2020 yılına göre faiz oranları hangi gerekçeyle yüzde 70 artışla yüzde 8,50'ye çıkarılmıştır?

2- Halkbankası Esnaftan yüzde 8,50 Faizin yanında yüzde 1,00 oranında komisyon aldığı bilgisi ışığında; zaten zor durumda olan esnaf için faizin dışında ek bir maliyet olan bu yüzde 1.00 oranındaki Komisyon tahsilinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz? 

3- 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren esnafa verdiği kredinin yüzde 10 oranındaki miktarını nakit olarak vermeyerek; kredinin yüzde 10'unu kredi kartına yüklemesi uygulamasının kaldırılarak esnafın üzerindeki yükün azaltılması adına gerekli düzenlemeler ne zaman yapılacaktır? Bir takvim açıklar mısınız? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön