27 / 04 / 2024

başakşehir gölet bölgesi mahkeme

başakşehir gölet bölgesi mahkeme

Bahçeşehir Gölet bölgesine kafeteryalar, mağazalar halkın ve kamuoyunun tüm tepkilerine rağmen inşa edildi. Mahkeme iptal kararını çok geç verdi...

Ebruli Başakşehir nerede? Ebruli Başakşehir güncel fiyat listesi Eylül 2023!

Ebruli Başakşehir nerede sorusunun yanıtı ve Ebruli Başakşehir güncel fiyat listesi Eylül 2023 haberimizde yer alıyor. İşte satışların başladığı Ebruli Başakşehir projesi ile ilgili detaylar...

Başakşehir Şahintepe Bölgesi 1/100 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Şahintepe Bölgesi, 1/1000 Ölçekli Revizyon İmar Planına İlişkin Plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Başakşehir Onurkent 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Başakşehir ilçesi, Başakşehir Mahallesi, 1411 ada, 1 parsel ve 5 parselin Güneyindeki Tescil Dışı Alana ilişkin (İkitelli Gecekondu Önleme Bölgesi Onurkent) 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Başakşehir Güvercintepe 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Güvercintepe Mahallesi 338 Ada 2 Parsel, 243 Ada 11 Parsel İle 243 Ada 12 Parselin Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Deniz GYO, Başakşehir Hoşdere'deki 1 bağımsız bölümü 967.6 milyon TL'ye sattı!

Deniz GYO, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Hoşdere Mahallesi, 268 ada 1 parselde konumlanan, G Blok içerisinde yer alan 34 no.'lu 1 adet bağımsız bölümü 2 Aralık 2021 tarihinde KDV dahil 967 bin 600 TL bedel ile sattı.

TOKİ'den Başakşehir Kayabaşı'na 729 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Başakşehir Kayabaşı Batı Bölgesi 1. Kısım ihalesini bugün saat 15:00'te gerçekleştirecek.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı Batı Bölgesi 1. Kısım ihalesi yarın!

İstanbul projeleri için düğmeye basan TOKİ,  Başakşehir Kayabaşı Batı Bölgesi 1. Kısım ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Bahçeşehir Gölet projesinin ruhsat iptaline yapılan itirazlar reddedildi!

Başakşehir Belediyesi'ne ait olan “gölet, spor, turizm ve rekreasyon” fonksiyonundaki Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi'nde gölet bölgesindeki projeyle ilgili senelerdir devam eden davalarda yeni bir karar daha alındı. 

Başakşehir Gülendam Hatun Cami Ramazan'da ibadete açılacak!

Hayırseverlerin desteği ile Başakşehir'de inşa edilen Gülendam Hatun Cami'nin inşaatında sona gelindi. Cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Başakşehir Göçmen Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Bulgaristan’dan zorunlu göçe tabi tutulan soydaşlar için 1989 yılında TOKİ  tarafından inşa edilen Başakşehir Göçmen Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Özgür Karabat'tan Bahçeşehir gölet ruhsatları iptaline ilişkin açıklama!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Bahçeşehir Gölet bölgesinde mahkeme kararıyla iptal edilen dükkan ruhsatlarının yaklaşık 12 bin metrekarelik alanı kapsadığını belirtti.

Bahçeşehir gölet projesinin ruhsatları iptal edildi!

İstanbul'da senelerdir gündemden düşmeyen Bahçeşehir gölet bölgesindeki lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis projesinin ruhsatları mahkeme tarafından iptal edildi.

Başakşehir Belediyesi, yarım kalan Başakşehir Şahintepe bağlantı yolunu tamamlıyor!

Başakşehir Belediyesi,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yarım bıraktığı Başakşehir Şahintepe bağlantı yolunun yapım çalışmalarını tamamlıyor.

başakşehir gölet bölgesi mahkeme Haberi

başakşehir gölet bölgesi mahkeme

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne ait olan ve imar planlarında “gölet, spor, turizm ve rekreasyon” alanında kalan parsellerin hasılat paylaşımı yöntemiyle satışı için 2015'te alınan kararla başlayan yeşil alanı betonlaştıran sürece dair yeni gelişmeler meydana geldi. Daha önce inşaatlar için verilen ruhsatlar iptal edilmiş, ihale işlemi durdurulmuş, ancak mahkeme kararlarına rağmen devam etmişti.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, CHP'li Başakşehir Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Gümüş, Zeynel Yılmaz, Erdoğan Dulkadir, Murat Özkurt, Ayhan Geygel tarafından 4 Ocak 2018'de onaylanan Başakşehir Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi Gölet Bölgesi imar planlarının iptali istemiyle Başakşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dava açılmıştı.

TİCARİ BİR FONKSİYONDU

29 Nisan'da hazırlanan bilirkişi raporunda, inşaatın ticari bir faaliyete dönüştüğü tespit edilmişti. Dava 16 Ekim'de karara bağlandı. Mahkeme imar planlarını oybirliğiyle...