25 / 04 / 2024

Basınç Sığınakları

Basınç Sığınakları

Canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadı ile inşa edilen korunma yerleri sığınak olarak ifade ediliyor. Söz konusu sığınaklar, korunacak veya kullanacakların, durumuna göre ikiye ayrılıyor. Buna göre sığınak çeşitleri nelerdir?

Sığınak Yönetmeliği 2013!

3194 sayılı İmar Kanununa göre düzenlenen "Sığınak yönetmeliği 2013" ve yönetmelik detayları haberimizde...

Blue Lake Küçükçekmece basın toplantısı ertelendi!

Metal Yapı Konut, tarafından hayata geçirilecek olan Blue Lake Küçükçekmece projesinin 8 Nisan Cuma günü yapılacak basın toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

Maltepe Sahilada basın toplantısı ertelendi!

Yaklaşık 27 yıldır Türkiye’nin önemli sağlık tesislerine ve tüm Dünyagöz Hastaneleri’nin inşasına imzasını atan Kapıcıoğlu İnşaat’ın 5 Nisan 2016’da gerçekleştirmeyi planladığı Maltepe Sahilada projesi lansman basın toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

Ağaoğlu Central Park basın toplantısı yarın!

Cityscape Turkey 2016 fuarına Ağaoğlu Central Park projesiyle katılacak olan Ağaoğlu Şirketler Grubu, proje lansmanı için 23 Mart Çarşamba günü, Ağaoğlu Central Park satış ofisinde basın toplantısı düzenleyecek.

Say Yapı Yooistanbul basın toplantısı 24 Mart'ta!

Say Yapı, İstanbul'da lüks Residence kavramını değiştiren yatay mimarisi ile dikkat çeken 'yooistanbul' projesindeki son gelişmeleri paylaşmak üzere 24 Mart 2016 tarihinde basın toplantısı düzenleyecek.

Ağaoğlu Maslak 1453 basın toplantısı 3 Mart'ta!

Ağaoğlu Şirketler Grubu , İstanbul’un en cazip lokasyonu Maslak’ta, yatırım değeri yüksek ofisler için detaylı bilgilendirme yapmak üzere 3 Mart Perşembe günü basın toplantısı düzenliyor.

Şanlıurfa Karaköprü Basın Sitesi'nde yol çalışmaları sürüyor!

Karaköprü ilçesine yapmış olduğu hizmetleriyle örnek bir belediyecilik sergileyen Karaköprü Belediyesi, İlçeye bağlı Akbayır mahallesinde, alt yapısı tamamlanan TOKİ Basın Sitesinde, kilitli parke taşı döşeme çalışmaların sürdürüyor.

Anahtar Proje-Torti Gallas basın toplantısı ertelendi!

Ankara’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle yarın düzenlenecek Anahtar Proje-Torti Gallas işbirliği basın toplantısı yakın bir tarihe ertelendi.

Babacan Premium basın toplantısı 9 Mart'a ertelendi!

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan ve Babacan Holding CEO Mehmet Babacan’ın ev sahipliğinde düzenlenecek basın toplantısının tarihi 09 Mart 2016 Çarşamba olarak değiştirildi.

Babacan Premium basın toplantısı 8 Mart'ta!

Türkiye’nin önde gelen markalarından Babacan Holding, İstanbul’un farklı bölgelerinde gerçekleştirdiği yenilikçi projeleriyle pek çok iş ve yaşam alanına imza atıyor. Babacan Premium basın toplantısı 8 Mart 2016 Salı günü düzenlenecek.

Ağaoğlu Central Park İstanbul basın toplantısı yarın!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Bakırköy’de bulunan Central Park İstanbul projesinin detaylarını paylaşmak üzere 10 Şubat Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenliyor.

Sinpaş GYO basın toplantısı 12 Şubat'ta!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer’in katılımıyla hem 2015 yılını değerlendirmek hem de 2016 planlarını paylaşmak üzere 12 Şubat tarihinde basın toplantısı düzenlenecek.

Myc Partners Lux Resorts basın toplantısı 13 Ocak'ta!

Uluslararası basının canlı olarak izleyip soruları ile katılım sağlayacağı, MYC PARTNERS - LUX* RESORTS & HOTELS basın toplantısı 13 Ocak Çarşamba gübü gerçekleşecek.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı Projesi'nin basın toplantısı 10 Aralık'ta!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı Projesinin basın toplantısı 10 Aralık Perşembe günü Raffles Otel'de gerçekleşecektir. Toplantı saat 17:00’de başlayacaktır.

Basınç Sığınakları Haberi

Basınç Sığınakları

Sığınak çeşitleri nelerdir?

Canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadı ile inşa edilen korunma yerleri sığınak olarak tanımlanıyor. Sığınaklar, 3194 sayılı imar kanunun 36 ve 44 maddeleri gereği T.C.Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanarak 25.08.l988 gün, l99l0-deðiþik 6.3.l99l gün 20806 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren sığınak yönetmeliği hükümleri esas alınarak imar yönetmeliğine ilave edildi.


Sığınaklar kullanacaklara göre sığınaklar ve kullanım amacına göre sığınaklar olmak üzere çeşitlere ayrılıyor. Sığınak çeşitleri ve sığınak yapılışı ile ilgili esaslar İmar Yönetmeliği kapsamında şu şekilde ele alınıyor:

SIĞINAK  

Nükleer ve konvansiyonel silahlarla biyolojik ve kimyevi harp maddelerinin tesirlerinden ve tabii afetlerden insanların yaşaması ve savaş gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadı ile inşa edilen korunma yerleridir.

  

KULLANACAKLARA GÖRE SIĞINAK ÇEŞİTLERİ 

Sığınaklar,...