19 / 04 / 2024

Basri Akyıldız

Basri Akyıldız

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, kentsel dönüşümün devlet katkısı olmadan yapılamayacağını belirterek, can ve mal güvenliğinin ön plana çıkması gerektiğini söyledi.

Şiddetli lodos Bursa'da evlerde ciddi tahribata yol açtı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, yoğun kar ve yaşanan şiddetli lodosun Bursa’da ciddi tahribata yol açtığını söyledi..

Basri Akyıldız: 2015 inşaat sektörü için umutluyuz!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, inşaat sektörünün geleceği ve inşaat sektöründe 2015 yılı için yaptığı değerlendirmelerde inşaat sektörü adına umut verici konuştu.

Basri Akyıldız: İnşaat sektöründe denetimler artacak!

İnşaat sektöründe iş kazaları ile birlikte başlayan denetimler bazı tartışmaları beraberinde getirdi. İş kazalarında inşaat sektörünün ilk sırada olduğu, inşaat sektöründe neredeyse her gün ölümlü iş kazası meydana geldiği belirtildi.

İnşaatlara yapılan denetimlerle alışkanlıklar değişti!

İnşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ile birlikte başlayan denetimler bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, yapılan denetimler sayesinde bazı alışkanlıkların değiştiğini söyledi..

Bina riskliyse 90 günde yıkılacak!

Bina riskliyse 90 günde yıkılacak. Basri Akyıldız, riskli yapı denetimi için başvuran vatandaşların binasının riskli olması durumunda kanunen 90 gün içerisinde yıkılması gerektiğine dikkat çekti.

Riskli bina testinden geçemeyen binalar 90 gün içinde yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, riskli yapı denetimi için başvuran vatandaşların binasının riskli olması durumunda kanunen 90 gün içerisinde yıkılması gerektiğine dikkat çekti.

İMO: İnşaat sektörü yeniden dizayn edilmeli!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Basri Akyıldız, sektörde iş güvenliğinin sağlanması için denetimlerin sık yapılması gerektiğini belirtti..

Basri Akyıldız: İnşaat sektörünün denetim altında olması gerekiyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin'i ağırladı. İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, "İnşaat sektörünün bir an önce yeniden denetim altına alınması gerekiyor" dedi.

Basri Akyıldız İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı seçildi!

İMO Bursa Şubesi 13. Olağan Genel Kurulu, yapılan seçimlerle tamamlandı. Bursa Akademik Odalar Birliği yerleşkesinde gerçekleştirilen genel kurulda Sabah erken saatlerde başlayan seçimi, Çalışma Grubu adayı Basri Akyıldız kazandı

İMO Bursa Şubesi üyeleri dayanışma gecesinde buluştu!

Gecede konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, İMO Bursa Şubesi 'nin inşaat mühendislerinin haklarının savunulması ve korunması konusunda yegane kurum olduğunu hatırlata

Akyıldızlar Paslanmaz Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akyıldızlar Paslanmaz Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Özkan Yıldız tarafından kuruldu.

Serhan Akyıldız nerede okudu? Hangi görevleri yürüttü? Şu an hangi şirkette çalışıyor?

Serhan Akyıldız kimdir? Kaç yılında ve hangi üniversiten mezun oldu? Hangi bankada üst düzey yönetici olarak çalıştı? Hangi alanlarda görev aldı? Şu an hangi şirkette görev alıyor? İşte Serhan Akyıldız ile ilgili merak edilenler...

Aky Yıldız İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aky Yıldız İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Yıldız tarafından kuruldu.

Ömer Akyıldız Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Ömer Akyıldız Mühendislik Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Akyıldız tarafından kuruldu.

Akyıldızlar Mühendislik Mimarlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Akyıldızlar Mühendislik Mimarlık İnşaat Limited Şirketi Sancaktepe'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Akyıldız tarafından kuruldu.

Hasan Burak Akyıldız İç Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hasan Burak Akyıldız İç Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Burak Akyıldız tarafından kuruldu.

Akyıldız Hafriyat İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akyıldız Hafriyat İnşaat Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Akyıldız tarafından kuruldu.

Gökçe Akyıldız, Beşiktaş'ta çikolata dükkanı açtı!

Kırgın Çiçekler dizisinde canlandırdığı Songül karakteri ile ünlenen Gökçe Akyıldız, Beşiktaş'ta çikolata dükkanı açtı.

Yıldız Grup Danışmanlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıldız Grup Danışmanlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataköy’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Gürol Akyıldız tarafından kuruldu. 

Akyıldız İnşaat Makina Gıda Tekstil Kimya Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akyıldız İnşaat Makina Gıda Tekstil Kimya Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Murat Ayaz tarafından kuruldu. 

Ayyıldız Group İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayyıldız Group İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yavuz Akyüz ve Muttalip Çağlagan ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 17 Mayıs'ta Sancaktepe, Kemal Türkler Mahallesi'nde kuruldu.

Musab Reis Akyıldız İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Musab Reis Akyıldız İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Selahattin Yıldız tarafından 200 bin TL sermaye ile 12 Nisan'da Tuzla, Evliya Çelebi Mahallesi, Küme Sokak'ta kuruldu.

Yıldız Marmara Konaklama İnşaat Taahhüt Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıldız Marmara Konaklama İnşaat Taahhüt Otomotiv Ticaret Limited Şirketi, Basri Elçi ve Eyyüp Akdulum ortaklığıyla 30 bin TL sermaye ile 25 Şubat'ta Kadıköy, Osmanağa Mahallesi'nde kuruldu.

Basri Akyıldız Haberi

Basri Akyıldız

Akyıldız, Bursa gündeminde her gün tartışılmaya devam eden kentsel dönüşüme akademik oda olarak bakış açılarını aktardı. Akyıldız, Bursa'daki yapı stoğunun büyük bir bölümünün risk altında olduğuna dikkat çekti. 


Bursa'dayapı stoğunun yüzde 58'inin 20 yaş ve üzeri olduğunu belirten Akyıldız, yüzde 60'ının da kaçak veya ruhsata aykırı olduğunun altını çizdi. 'Şehir, İnsan ve Diğer Yönleriyle Yıldırım'da Kentsel Dönüşüm' panelinde katılan Başkan Akyıldız, 2014 yılında 79 bin kentsel dönüşüm başvurusu yapıldığını ifade ederek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre kentsel dönüşüm alanında yaklaşık 130 bin birimin risk tespiti yapılarak yaklaşık 12 bin 500'ü yıkıldı. Yasa kapsamında idarelere toplam 40 proje için 110 milyon lira kaynak aktarıldı. 1 milyon 100 bin kişiyi barındıran 152 riskli alan Resmi gazetede yayımlandı. Aslında Afet Riski Altındaki...