25 / 04 / 2024

Şiddetli lodos Bursa'da evlerde ciddi tahribata yol açtı!

Şiddetli lodos Bursa'da evlerde ciddi tahribata yol açtı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, yoğun kar ve yaşanan şiddetli lodosun Bursa’da ciddi tahribata yol açtığını söyledi..



Kar sonucu çöken çatıların gündemde fazla yer almadığını söyleyen Basri Akyıldız, “Lodos, ülke gündemine yeniden çöken, uçan çatıları, savrulan tabelaları, cephe kaplamalarını, kırılan camları, devrilen TIR’ları getirdi.” dedi.


Ortalama hızı saatte 110 kilometreyi, en yüksek hızı saatte 130 kilometreyi bulan lodos şehri afete maruz kalmış yapı görünümüne soktu. Akyıldız, hayatı durma noktasına getiren lodos sebebiyle 5 kişinin öldüğünü, 100’den kişinin de yaralandığını ifade etti. Sanayi yapılarının zarar gördüğünü ve şehir ulaşımının etkilendiğini kaydeden Akyıldız, “Bursaray çalışamaz duruma geldi. Kısacası lodos çatılarımızı, işyerlerimizi, cephelerimizi, enerji hatlarımızı, trafiğimizi, kıyılarımızı yani şehir yaşamımızı felç etti.” diye konuştu. Yaşanan olumsuz görüntülerden ders çıkarılması gerektiğini belirten Akyıldız, şunları dile getirdi: “Kar ve lodos, bizleri bir kez daha uyarmıştır. Bu bakımdan önce mühendisler olarak bizler, yerel yönetimler ve yapı sahipleri yaşananlardan ders çıkarmalı, bir daha böylesi üzücü olaylar yaşamamak için önlemlerimizi derhal almalıyız.” dedi.


İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, bir daha olumsuz görüntülerin yaşanmaması için ise şu önerilerde bulundu: “Özellikle yüksek yapılardaki ve spor tesislerindeki, cam yüzeylerin ve cephe kaplamalarının mutlaka hesabı yapılmalı ve uzman ekipler tarafından montajı gerçekleştirilmeli. Yol kenarlarındaki reklam panolarının, totemlerin ve asılan tabelaların da mutlaka bir mühendislik hizmeti görmesi gerekiyor.”


Zaman


Geri Dön