26 / 04 / 2024

batık konut kredileri

batık konut kredileri

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, TSPB'nin 20. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Albayrak, ''Ülkemizde konut kredilerinin batık oranı yüzde 1'in çok altında'' diye konuştu.

Konut kredileri 2020'ye göre geriledi mi?

Merkez Bankası’nın Kasım 2020'den günümüze devam ettirdiği parasal sıkılaştırma, kredi faizlerinin yüzde 20'yi aşmasına sebep oldu. Peki konut kredileri ne oldu?

Konut kredileri sınırlandırılmamalı!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmesi, konuta olan talepte artış yaşanmasına sebep oldu. Konut kredisi kullanımının artmasıyla, koşullar her geçen gün zorlaştırılıyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Konut kredileri kısıtlanmamalı” dedi...

Konut kredileri 1 haftada 4.2 milyar TL arttı!

Konut sektöründeki tarihi kampanyalar kredide rekor kırılmasını sağladı. Son 1 haftada konut kredileri 4.2 milyar TL arttı. Günde 840 milyon lira kredi kullanıldı.

Konut kredileri ödemeleri ertelendi mi?

Kredi ödemeleri konusunda bankalardan açıklamalar gelemeye başladı.  Corona virüs önlemleri doğrultusunda birçok işetmenin kapatılması ile ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlar için bankalardan kredi erteleme haberi geldi. Peki Konut kredileri ertelendi mi? İşte merak edilen sorunun cevabı…

En sık hesaplanan konut kredileri!

Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'ın kredi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürmesi kredi çekmeyi düşünen vatandaşları hareketlendirdi. Peki en sık hesaplanan konut kredileri hangileridir?

Batık konut kredisi oranları arttı!

Haziran ayı itibarıyla son 1 senede toplam batık bireysel kredi borcu oranı yüzde 18.6 oranında arttı. Bu artış konutta yüzde 49.1, taşıtta ise yüzde 14.4 oldu.

Satılan konut sayıları ve konut kredileri TBMM gündeminde!

Yıllara göre vatandaşlar ve yabancılar tarafından alınan konut sayılarına ve konut kredileri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konut kredilerinin batık oranı yüzde 1'in altında!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, TSPB'nin 20. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Albayrak, ''Ülkemizde konut kredilerinin batık oranı yüzde 1'in çok altında'' diye konuştu.

Konut kredileri menkul kıymetleştirilecek!

BDDK'nın bankalara gönderdiği Varlığa Dayalı Menkul Kıymet çalışmasına göre konut kredileri menkul kıymetleştirilecek...

Konut kredileri üçüncü çeyrekte 3 milyar lira arttı!

Konut kredi faiz oranlarının yüzde 1'in altına gerilemesiyle, toplam konut kredileri üçüncü çeyrekte yaklaşık 3 milyar lira arttı.

Gaziantep'teki satılık konut ilanlarında artış!

Gaziantep genelinde satılık konut ilanlarında artış yaşanıyor. Gaziantep Şahinbey Emlakçılar Derneği Başkanı Faraç Toktaş, konut satış ilanlarındaki artışların en büyük sebebini ödenemeyen ev kredileri ve banka borçları olduğunu söyledi.

Temmuz'da bireysel kredilerin yüzde 37.4'ünü konut kredileri oluşturdu!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi Aylık Bülteninin temmuz sayısı yayımlandı.Temmuz ayı itibarıyla bireysel kredilerin yüzde 37,4'ünü konut kredileri oluşturdu.

Toskana Orizzonte satılık konut!

Toskana Orizzonte satılık konut fiyatları 650 bin dolardan başlıyor. Tüyap metrobüs durağına 6.8 kilometre mesafede olan proje 450 bin metrekare inşaat alanından meydana geliyor.

batık konut kredileri Haberi

batık konut kredileri

Hazine ve Maliye Bakanı AlbayrakBorsa İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) 20. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nın açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni finansal mimari

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre Albayrak, Yeni Ekonomi Programı’nda da açıkladıkları üzere, piyasaların, özel sektörün önünde giden ve önünü açan bir yönetim anlayışı ile finansal istikrarı ve güvenliği esas alan yeni bir finansal mimarinin oluşturulmasını gerektiğini ortaya koyduklarını söyledi. Albayrak, “Bu kapsamda finansal hizmetlerin düzenlenmesi, denetlenmesi ve derinleştirilmesi önümüzdeki dönem önceliklerimizden olacaktır. Özellikle önümüzdeki dönemde finansal sistemdeki kredi riski, likidite riski ve kur riski gibi risklerin izlenmesini ve etkin şekilde yönetilmesini sağlamak temel hedefimiz olacaktır. Bu mimari ile şirketlerinizin bankacılık sektörüne bağımlılığını daha da azaltabilirsiniz” şeklinde konuştu. 

Bankaların konut kredisi satılıyor

Bakan Albayrak, üç kamu bankasının ve bir...