27 / 04 / 2024

Batum devlet okulları

Batum devlet okulları

Gürcistan'ın Batum kentinde Türk vatandaşlarının çocukları için ilk Türk devlet okulu açıldı.

2023 e-Devlet kırtasiye yardımı! SGK resmen açıkladı! Başvurmak için hemen bakın!

Okulların açılmasına sayılı günler kala binlerce öğrenci ve veli kırtasiye yardımı başvuru ayrıntılarını merak ediyor. E-Devlet üzerinden alınacak maddi desteğe yeni eğitim öğretim yılında okul ihtiyaçlarını karşılamak isteyen ama ekonomik gücü yetersiz vatandaşlar müracaat edebiliyor.

İlkokul, lise, üniversite öğrencileri bu habere hemen bakın! 8500 TL alacaksınız

Öğrencilere 8 bin 500 TL bedelinde destek ödemesi yapılıyor. Devlet okullarında eğitim alan ya da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) aracklığı ile tespit edilen  ilk 500 üniversiteye giren talebelere ödeme yapılıyor.

Veliler müjde! Okullarda ücretsiz yemek kapsamı genişletilecek! O grupta olan herkes hemen faydalanacak!

Devlet okullarında ücretsiz yemek uygulaması kapsamı genişletiliyor. Peki söz konusu uygulamadan kimler faydalanacak, yemekhanesi olmayan okullarsa sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Türkiye’de çocuk okutmanın maliyeti ne kadar?

Türkiye’de anaokulundan üniversite mezuniyetin süresince tüm öğrenim hayatını devlet okullarında geçiren bir öğrencinin ailesine maliyeti bugünkü fiyatlarla 300 bin Türk Lirası. Eğitiminin tamamını özel okullarda geçiren öğrenciler için ise aileleri 1 ila 5 milyon TL arasında servet harcıyor...

Devlet müjdeyi verdi! Başvuranlara aylık 2 bin 300 lira verilecek

Yarın okulların açılmasıyla milyonlarca öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamak için devlet ailelere 2 bin 300 lira destek ödemesi yapacak. Peki öğrenciler için yapılacak olan bu destek ödemesinin başvuru şartları neler?

Çocuğu olanlar 2 bin 337 liralık yardım parasını kaçırmasın! Okulların açılmasına az bir zaman kalmışken…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların 12 Eylül'de açılacağını bildirdi. Okulların açılmasına az bir zaman kalmışken çocuklu ailelere devlet eli ile ne gibi yardımların yapıldığı büyük merak konusu. İşte detaylar…

E – Devlet’ten başvur anında 2 bin 300 lirayı al! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Milyonlarca öğrenci bir süre sonra okullarına kavuşacak. Okula giden çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için devlet ödeme gerçekleştirecek. İşte detaylar…

Doğa Koleji'nde ana hissedarın yaşadığı mali ve finansal krizde son durum ne?

Türkiye'de devlet okullarından sonra en büyük okul ağına sahip olan, en fazla öğrenc ve öğretmen sayısına sahip Doğa Koleji’nde ana hissedarın yaşadığı mali ve finansal krizde son durum ne?

2018'de inşa edilen Devlet okulları meclis gündeminde!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 2018 yılında inşa edilen Devlet okul sayısını illi Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu..

Ümit Kalko FETÖ okullarına talip oldu!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) okullarının asıl sahiplerinin halk ve devlet olduğunu aktaran Ümit Kalko, "Biz burada devletle işbirliği içerisinde bu okulları devralıp yatırımlarla destek vermeye talibiz." dedi

2017'de kaç devlet okulu inşa edilecek?

2017 yılında açılması planlanan devlet okullarına ilişkin CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a yönelik soru önergesi hazırladı..

Bahçeşehir Okulları 81. kampüsünü Samsun'da açtı!

Bahçeşehir Okulları’nın Samsun’daki ikinci kampüsü olan “19 Mayıs Kampüsü”nün açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Meclisimize gelip inceleme yapan yabancı devlet adamları da keşke daha önce gelseymişiz söylemlerinde bulundular.

Gürcistan Batum'da ilk Türk devlet okulu açıldı!

Gürcistan'ın Batum kentinde Türk vatandaşlarının çocukları için ilk Türk devlet okulu açıldı.

Batum devlet okulları Haberi

Batum devlet okulları

Gürcistan'ın Batum kentinde Türk vatandaşlarının çocukları için ilk Türk devlet okulu açıldı.


Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'ün desteğiyle inşa edilen Batum Türk Okulu'nda 2016-2017 eğitim yılı düzenlenen törenle başladı. Törenden önce şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. 


Törende konuşma yapan okul müdürü Mehmet Kabakçı, bina alanı 5 bin 200 metrekare olan 4 katlı okulda 24 derslik, üç laboratuvar, bir resim atölyesi, müzik dersliği, çok amaçlı salonların yanı sıra spor alanlarının bulunduğunu söyledi.


Okul binasının temelinin 11 ay önce atıldığını hatırlatan Kabakçı, inşaatın kısa sürede tamamlanarak okulun yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesinden dolayı Galip Öztürk'e teşekkür etti.



Kabakçı, okulun yapımı ve hizmete açılışı sürecinde her türlü özveriyi gösteren ve desteği sağlayan Tiflis Büyükelçiliği ile Batum Başkonsolosluğuna da teşekkürlerini ileterek, çocuklara yeni öğretim yılında başarı...