26 / 04 / 2024

Bayburt nüfusu

Bayburt nüfusu

Türkiye'nin en az nüfusuna sahip ili Bayburt'un bütçeden daha fazla pay almasını isteyen belediye, kente il dışından en fazla ikamet kaydı aldıran 10 muhtarı umreye götürecek.

87 kattan oluşan binalar 1942'ye damga vurdu! 4 şehir nüfusu kadar olan binaların maliyeti 13 milyon dolar!

Dünyanın en yüksek binaları Amerika'da. Bunların en büyüğü ise 87 katlı büyüklüğündeki Volovrt olup 241 metre yükseklikte olup, 87 kattan oluşuyor. 4 şehir nüfusu kadar olan binalar 13 milyon dolara mal olmuş.

TÜİK açıkladı! Türkiye'deki kadın nüfusu belli oldu

Türkiye'de kadın nüfusu 42 milyon 638 bin 306 olarak kaydedildi. Yapılan açıklama kapsamında, bu da nüfusun yüzde 49,9'un kadınlardan oluştuğu anlamına gelmektedir.

NATO, büyükşehirlerde hayatın zorlaşacağını açıkladı: Küçük yerlerde yeni bir hayat kurun!

Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla büyükşehirlerde yaşamak şu an bile zorken, NATO dikkat çekici bir bilgi verdi ve nüfusu 600 bini geçen yerlerde yaşamanın zorlaşacağı açıklandı. Ekonomist Ramazan Kurtoğlu, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

TÜİK açıkladı! İstanbul'un nüfusu 131 ülkeyi geride bıraktı

İstanbul'un nüfusu, 2023 senesinde 252 bin 27 kişi gerilese de 131 ülkeyi geride bıraktığı açıklandı. Portekiz, Macaristan, Yunanistan, Ürdün ve Tunus, nüfus olarak İstanbul’un gerisinde kalan ülkeler arasında oldu.

İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı: Satılık ve kiralık ev fiyatları göçü artırdı!

Türkiye’nin nüfusu 2023'te yerinde saydı ve yalnızca yüzde 0.01 artarken, İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı. Megakentteki bu azalmada kira ve konut fiyatlarının etkili olduğu belirtiliyor. İşte ayrıntılar..

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 oldu

Türkiye'nin nüfusu, 2023 yılında bir önceki seneye oranla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları"nı da duyurdu.

Dünya nüfusu açıklandı! Dünya nüfusu 66 milyon kişi arttı...

Alman Dünya Nüfusu Vakfı, 2023 senesinde dünya nüfusunun yaklaşık 66 milyon kişi arttığını kaydetti. Buna göre,  2024 sene başı itibarı ile  dünya nüfusu 8 milyar 73 milyon 859 bin 407 kişi olduğu kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Milletvekilinden çarpıcı öneri: Büyük deprem hazırlığı için İstanbul nüfusu diğer bölgelere dağıtılmalı!

Son günlerde Marmara'da yaşanan depremlerin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, kentsel dönüşüme dikkat çekerek, İstanbul depremi hazırlığı için önerilerini paylaştı.

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Türkiye’nin en kalabalık mahallesi açıklandı: Nüfus açısından 4 şehirden daha büyük! 

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nin nüfusu, son 10 senede gelişen kentleşmenin yanı sıra verimli tarım arazilerinin de imara açılmasıyla beraber hızla yükseldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaştı! Bazı mahallelerde 25 farklı ülkeden sığınmacı var! 

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaşmış durumda. Esenyurt, Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu ve Fatih'te  20-25 farklı ülkeden gelen sığınmacı var. 

Türkiye’de artan maliyetler nedeniyle çiftçi nüfusu gün geçtikçe azalıyor

TÜİK verilerine göre istihdamın sektörel dağılımında tarım yüzde 17,2’lik paya sahipken bu oran 2022 yılında yüzde 15,8’e geriledi. Tarım sektöründe 4 milyon 866 bin kişi istihdam edildi.

Piyasa dehası İslam Memiş ev alacakları ikaz etti! Bunu yapmazsanız dövecek diz bulamayacaksınız

İsabetli tahminleri ile popüler olan piyasaların Uzman ismi İslam Memiş ev sahibi olmak isteyenleri ikaz etti. Yükselen yabancı nüfusu ve kira bedelleri nedeniyle 2024'te dövizle kiralama döneminin başlayacağını ve artık ev değil oda kiralama sistemine geçileceğini söyledi.

Bayburt nüfusu Haberi

Bayburt nüfusu

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeler ve özel idarelerin bütçeden payını nüfusa göre aldıklarını belirterek, il olarak 75 bin nüfusa göre pay alıp, 140 bin kişiye hizmet verdiklerini söyledi.


Yaz aylarında Bayburt'un nüfusunun arttığını anlatan Memiş, "İlimiz 75 bin nüfusa sahip ancak bu nüfus yazın 140 bin oluyor. Buna karşılık biz 75 bin kişiye göre pay alıyoruz. Dolayısıyla ister istemez hizmet aksıyor. Yani bütçeden aldığınız pay az ama hizmet edeceğiniz kişi sayısı çok" dedi.


Memiş, Bayburt'un nüfusunu artırmak için çalışma başlattıklarını ifade ederek, "Amacımız ilimizin bütçeden hakkı olan payı almasını sağlamak. En azından yazın Bayburt'ta kalan vatandaşlarımız nüfus kayıtlarını ilimize alsınlar. Dolayısıyla Bayburt Belediyesi ve İl Özel İdaresi bütçeden 140 bin nüfusa göre pay alsın. Bu durum...