24 / 04 / 2024

bayramda otel doluluk oranları

bayramda otel doluluk oranları

Sezon başından bu yana turizm sektöründe durgunluk yaşandığını belirten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, bayram ertesi tatil yörelerinde yerli ve yabancı turizmin canlanmasını beklediklerini söyledi.

Oteller bayramda yüzde 100 dolacak!

Bayram, turizm sektörüne ilaç gibi geldi. Bir haftada 13 milyon kişi yollara dökülecek. Yolcuların yarısı memlekete, yarısı tatil yörelerine koşacak. Oteller ise yüzde 100 doluluğu yakalayacak.

Ramazanı evde geçirenler bayramda otelleri doldurdu!

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ayık: "Ramazan ayının sezon ortasına denk gelmesi iç turizmde talebi erteledi. Bayramla birlikte başlayan yoğunluk geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi yine okullar açılıncaya kadan devam eder" dedi.

Otel fiyatları ikiye katlandı, bayramda tatil hayal oldu! 2 kişilik tatilin maliyeti en az 25 bin lira!

Bayram tatili öncesi otel fiyatları cep yakıyor. Bayramda, iki kişi 8 gecelik konaklamanın bedeli 25 bin liradan başlayarak 50 bin liraya kadar yükseliyor. Ultra her şey dahil tatili tercih edenlerin ise en az 200 bin lira ile en çok 500 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Otel odalarına yüzde 43 zam! İstanbul’da oda fiyatları 2 bin 790 liraya yükseldi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) rakamlarına göre, 2022'de ülke genelinde otel doluluk oranları önceki yıla göre yüzde 28’lik artış gösterdi. İstanbul’da oda fiyatları 91 Euro’dan,136.8 (2790 TL) Euro’ya kadar çıktı.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

İstanbul’a 50 yeni otel geliyor!

Yılın ilk 3 ayında yüzde 30 doluluk artışı yaşayan İstanbul’da otel yatırımları da hız kazandı. Otel projelerini yakından takip eden Hotelya’nın Genel Müdürü Zümrüt Doyran yaptığı açıklamada “Halen 50 otelin yapımı devam ediyor” diye konuştu.

Otel mimarisindeki trendler!

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu otel mimarisine dikkat çekerek, hangi otele hangi mimari tipinin uygun olacağını açıklıyor. Erkurtoğlu, mimari detaylar sayesinde otellerin hem doluluk oranlarını artırabileceğini hem de işletme maliyetlerini düşürebileceklerini belirtiyor.

Nevşehir'de 52 otel satışa çıktı!

Turizm cenneti Kapadokya en kötü günlerini yaşıyor… Otellerde doluluk oranları yüzde 30’lara gerilerken, bazı tahminlere göre 4 bin kişi işsiz kaldı. 52 otel satılık ilanına çıktı. Avrupalıların yanı sıra Amerikalılar ve Japonlar da çekildi.

Otel doluluk oranlarının iyileşmesi için turizmciler destek bekliyor!

Turizm sektöründe yaşanan sıkıntının boyutlarını görmek için 5 gün boyunca İstanbul’un çeşitli yerlerindeki 5 yıldızlı otelleri sabah kahvaltısında gözlemledik. Geçen yıla göre doluluklarda ciddi düşüş var.

Yabancıların konut alımı otel doluluk oranını düşürdü!

Yabancıların konut alımı ve arkadaş evi desteği otel doluluklarını eylülde yüzde 12.4 düşürdü. TUROB Başkanı Bayındır, "2016 hedefimiz 2015 yılının altına düşmemek" dedi.

Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu!

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

Kaş'ta otel doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla başlayan yoğunluk sonrası Kaş merkezdeki otel ve pansiyonlar doldu. Kalkan ve Patara’daki doluluk oranı ise yüzde 80’leri geçti.

Karma projelerdeki oteller İstanbul’daki doluluk oranını düşürdü!

Son yıllarda karma projelerde inşa edilen oteller, doluluk oranlarını etkilemeye başladı. Rezidansların otel konseptiyle işletilmesi, İstanbul’da doluluk oranlarını yüzde 75’ten yüzde 65’e kadar düşürdü.

Çeşme'de otel doluluk oranı yüzde 20 arttı!

Eşsiz koylarıyla tatilcilerin akın ettiği gözde turizm merkezlerinden Çeşme'de konaklama tesisleri doldu, yetkililer, mağduriyet yaşamamaları için ziyaretçilere rezervasyonsuz tatil planı yapmamaları uyarısında bulundu.

Haziran'da otel doluluk oranı yüzde 7.6 azaldı!

Otel rezervasyonlarında en sert düşüş Türkiye'de Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Türkiye'nin Haziran otel doluluklarında yüzde 7.6 düşüş olduğunu bildirdi.

bayramda otel doluluk oranları Haberi

bayramda otel doluluk oranları


Sezon başından bu yana turizm sektöründe durgunluk yaşandığını belirten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, bayram ertesi tatil yörelerinde yerli ve yabancı turizmin canlanmasını beklediklerini söyledi. 


Bugüne kadar yabancı turistlerin Suriye ve Yunanistan gibi komşularımızın içinde bulunduğu karmaşa ortamından etkilendiğini kaydeden Mutlu, yerli turistin de havaların geç ısınması, genel seçim ve Ramazan gibi nedenlerle henüz tatile çıkmadığını...