24 / 04 / 2024

bddk gayrimenkul hakları

bddk gayrimenkul hakları

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan yapılan açıklamaya göre BDDK gayrimenkul projesi haklarının değerlemesi yetkisi kararını yayınladı...

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Kiracı hakları 20 soruda tüm detaylarıyla!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların sorumluluklarının dışında bazı hakları da bulunuyor. Peki, kiracıların hakları nelerdir? Kiracı, kira bedelinde indirim talep edebilir mi? Kiralarda zam oranı sabitlenebilir mi? İşte kiracı hakları 20 soruda tüm detaylarıyla...

TSKB Gayrimenkul 120 bin 453 TL'lik pay satacak!

TSKB Gayrimenkul'ün yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların toplam nominal değeri 120.453,780 TL oldu. Bu paylar 20 Eylül ve 21 Eylül tarihlerinde Birincil Piyasada oluşacak fiyat üzerinden satışa sunulacak.

GSD Denizcilik Gayrimenkul 176 bin 418 TL'lik pay satacak!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan payların toplam nominal değeri 176.418,174 TL'lik payları 2 Eylül ve 3 Eylül tarihleri arasında 1 TL'den düşük olmamak üzere satılacak. 

Gayrimenkul sahibinin hakları zamanaşımına uğrar mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1970'te kendi babasının dedesi tarafından haktan atıldığını belirten okuyucu, babasının da hakkı olan tarlalarda amcalarının evler yaptığını söyledi. Okuyucu haklarını alıp alamayacaklarını sordu.

Adese Gayrimenkul Konya'daki mağazasını Migros'a devretti!

Adese Gayrimenkul'ün Kulesite ve Ereğli Parksite mağazalarının demirbaşları ile kiracılık hakları devredilecek.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterler tarafından yapılabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 9 amaç altında sıralanan 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı'na göre gayrimenkul satış sözleşmelerin noterler tarafından yapılabilecek.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte vergiden kaçınma yolları!

Vergiden kaçınma, mükellefin vergisel yükümlülüklerini ve haklarını kanunlara uygun bir şekilde kullanmaları durumunda mümkün olabiliyor. Vergiden kaçınma ise yasal olarak mümkün. İşte gayrimenkul sahipleri için vergiden kaçma yolları...

5 maddede mal sahibi ve kiracı hakları!

Gayrimenkul danışmanı Sercan Göller 5 maddede mal sahibi ve kiracı haklarını değerlendirdi. İşte o değerlendirme...

İhlas Gayrimenkul'ün 4.5 milyon TL'lik paylarının satışı tamam!

İhlas Gayrimenkul, ortaklarının yeni pay alma haklarını kullanma süreleri içinde kullanılmayan 4 milyon 958 bin 907,502 TL nominal değerli payların bugün ve yarın 2 iş günü süreyle satılacağını duyurmuştu. Söz konusu payların satışı bugün tamamlandı.

bddk gayrimenkul hakları Haberi

bddk gayrimenkul hakları

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı 

Karar Sayısı: 5381 Karar Tarihi: 13/06/2013

Kurul Başkanlığının 12.06.2013 tarihli yazısı ekinde gönderilen 07.06.2013 tarih ve 

43890421-140.120-14394 sayılı; 07.06.2013 tarih ve 43890421-140.70-14395 sayılı yazılar  ve eklerinin incelenmesi sonucunda; 


- Rasyonel Grup Taşınmaz Değerleme A.Ş. (Ankara) ile Etkin Gayrimenkul 

Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.’ye (Ankara) Bankalara Değerleme Hizmeti Verecek 

Kuruluşların Yetkilendirilmesi ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğin (Yönetmelik) 11 inci maddesine istinaden bankalara Yönetmeliğin 4 üncü maddesi kapsamına giren “gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi” hizmeti  verme yetkisi verilmesine, 

- 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 93 üncü maddesi uyarınca, Yönetmeliğin Geçici 

1 inci maddesinin uygulanmasına devam edilmesine 

karar...