19 / 04 / 2024

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.



Adalet Bakanlığı, İnsan Hakları Eylem Planı'nda uygulama takvimini açıkladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla İnsan Hakları Eylem Planı'na ilişkin genelgenin Resmi Gazete'de yer almasının sonrasında Adalet Bakanlığı, planın uygulanmasına yönelik takvimi internet sitesinden Türkçe ve İngilizce olarak yayımladı.

"Özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye" vizyonuyla hazırlanan, 9 amaç, 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan, uygulama takvimi 2 yıl olan İnsan Hakları Eylem Planı'ndaki her bir faaliyet için kısa (1 ve 3 ay), orta (6 ay ve 1 yıl) ve uzun (2 yıl) süreli vadeler belirlendi. Ayrıca niteliği gereği bazı faaliyetler açısından sürekli bir takvim öngörüldü.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

Planda yer verilen toplam 393 faaliyetin 285'i belirtilen zaman içerisinde hayata geçecek.Diğer 108 faaliyet ise niteliği itibarıyla sürekli olarak yürütülecek. 285 süreli faaliyetten bir ay içinde 6, 3 ay içinde 40, 6 ay içinde 84, bir yıl içinde 131, 2 yıl içinde de 24'ünün gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Böylelikle Eylem Planı'nda öngörülen süreli faaliyetlerin yüzde 90'ından fazlasının bir yıl içinde uygulanması hedefleniyor.

6 ay içinde uygulanması planlanan bazı faaliyetlere göre; tapu siciline konulan kamusal kısıtlamaların elektronik ortamda erişime sunulması sağlanacak.

Bir yıl içinde yapılması hedeflenen bazı faaliyetlere göre de; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek.

İnsan Hakları Eylem Planı Genelgesi için tıklayın

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinde entegrasyon olmalı!


Geri Dön