16 / 04 / 2024

bddk Rabobank

bddk Rabobank

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan BDDK kararında, "Kurulun 1 Ağustos 2013 tarihli sayılı kararı ile kuruluş izni verilen Rabobank A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir" denildi.

BDDK Rabobank'a faaliyet izni verdi!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan BDDK kararında, "Kurulun 1 Ağustos 2013 tarihli sayılı kararı ile kuruluş izni verilen Rabobank A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir" denildi.

BDDK açıkladı! Taşıt kredilerinde taksit sınırı değişti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tarafından alınan  yeni karar doğrultusunda taşıt kredilerine ilişkin sınırlarda bir takım değişikliğe gidildiği açıklandı.

BDDK açıkladı: Tüketici kredilerinde 308 milyon TL'lik azalış!

BDDK tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 16 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 308 milyon TL azalış göstererek, 1 trilyon 538 milyar 686 milyon TL'ye indi.

BDDK açıkladı: Tüketici kredilerinde 12 milyar 923 milyon TL'lik artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 26 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 12 milyar 923 milyon TL artış gösterdi ve 1 trilyon 526 milyar 904 milyon TL'ye çıktı.

BDDK az önce açıkladı: Tüketici kredilerinde 11 milyar 390 milyon TL'lik gerileme!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayınlanan haftalık bültene göre, tüketici kredilerinin tutarı, 19 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 11 milyar 390 milyon lira azalış gösterdi ve 1 trilyon 513 milyar 980 milyon TL'ye geriledi.

Ankara'dan İstanbul'a taşınan BDDK personeline verilecek 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı iptal edildi!

Ankara'dan İstanbul'a taşınan 400 BDDK personeline ayda 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı verilmesine ilişkin düzenleme iptal edildi. İşte detaylar...

Kamu çalışanlarına hayat pahalılığı tazminatı önerisi! BDDK personelinin ödemesinde şartlar değişiyor mu?

Ankara'dan İstanbul'a taşınacak olan BDDK personeline verilecek 45 bin TL'lik hayat tazminatı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Konu Meclis'te de gündeme geldi ve milletvekillerinden çarpıcı bir öneri geldi. 

BDDK personeline 45 bin TL'lik tazminat ödenmesi torba yasadan geri çekiliyor! Yeniden değerlendirilecek! 

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Ankara’dan İstanbul’da taşınan BDDK personeline 'Hayat Pahalılığı' dolayısıyla her ay 45 bin TL tazminat ödenmesine ilişkin madde Plan Bütçe Komisyonuna geri çekilecek ve yeniden değerlendirilecek. İşte ayrıntılar...  

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen BDDK personeline her ay 45 bin TL İstanbul ödeneği verilecek! Kanun teklifine eklendi!

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen ve pahalılıktan etkilenen BDDK personeli için her ay ‘Hayat Tazminatı’ ödenmesine ilişkin kanun teklifine madde eklendi. Düzenleme ayrımcılık tartışmalarına da neden oldu. İşte ayrıntılar...

BDDK açıkladı: Tüketici kredilerinin 442 milyar 504 milyon TL'si konut!

BDDK tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı 10 Kasım itibarıyla 3 milyar 496 milyon lira artışla 1 trilyon 462 milyar 617 milyon liraya yükseldi. Söz konusu kredilerin 442 milyar 504 milyon liralık kısmını konut kredisi oluşturdu...

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin şok karar!

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin yeni bir karar geldi. Buna göre, döviz pozisyonu sebebi ile kredi alamayan şirketler, yabancı para pozisyonunu limitin altına düşürmeyi taahhüt ederse kredi kullanabilecek.

Son dakika BDDK'dan konut kredisi kararı: İkinci evi almak isteyenlere büyük engel 

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişiklik yaptı. BDDK, mevcutta evi olanlara yeni alacakları evin değerinin yüzde 22,5'inden fazla konut kredisi verilmesini yasakladı. İşte haberi

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

BDDK'dan veri açıklama Kredi hacminde gerileme var!

Bankacılık sektöründe son gelişmeler BDDK tarafından paylaşıldı. Yayımlanan verilere göre kredi hacminde önemli bir azalma yaşandı. BDDK'nın açıkladığı bankacılık istatistikleri, sektördeki son durum hakkında detaylı bilgi veriyor.

bddk Rabobank Haberi

bddk Rabobank


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 2013'te kuruluş izni verdiği Hollandalı Rabobank'a faaliyet izni verdi.


Resmi Gazete'ye göre, kararın "5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 10'uncu maddesi ile "Bankaların İzne Tabi İşlemleri İle Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin" 7'nci maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Kurul'un 1 Ağustos 2013'te kuruluş izni verilen Rabobank'a faaliyet izni verdiği belirtildi.


BDDK geçen sene Rabobank International Holding B.V. ve diğer tüzel kişi ortaklar tarafından Türkiye'de mevduat bankası kurulmasına izin vermiş, 300 milyon dolar sermayeli bankanın kurucu hakim ortağı Rabobank'ın bankadaki pay oranının ise yüzde 96 olarak belirlendiğini açıklamıştı.


Toptan tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren dünyanın en büyük kooperatif bankalarından biri olan Rabobank'ın tarım sektörünün geniş olduğu ülkelerde büyüme hedefleri bulunuyor. Rabobank 2006 yılında Şekerbank'ta hisse alımı gündeme gelmiş...