23 / 04 / 2024

bedelsiz tapu devir işlemleri

bedelsiz tapu devir işlemleri

Tapu dairesinde gerçekleşen tapu devir işlemleri taraflar arasında bir bedel olmaksızın da yapılabiliyor. İşlem için birtakım belgelerin temin edilmesi ve tapu bağış harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, bedelsiz tapu satışı nasıl yapılır?

Bedelsiz tapu devir işlemleri!

Gayrimenkul sahipleri, taşınmazını bedelsiz olarak bir başkasına devredebiliyor. Tapu hibesi olarak da ifade edilen bedelsiz tapu devri işlemi, tapu dairesinde yapılıyor. İşte bedelsiz tapu devir işlemleri...

2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar?

Tapu devri genellikle miras ve benzeri durumlarda gerçekleştirilen bir devirdir. Peki, 2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar? İşte detaylar...

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Tapu almak için gerekli belgeler neler? Hangi belgeler ile tapu işlemleri tamamlanır?

Tapu devir işlemi yapmak isteyen vatandaşların, bu süreci sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlamaları için gerekli belgelere dikkat etmeleri büyük önem taşımaktadır. Ev, arsa ve arazi gibi taşınmazlar için tapu işlemlerinde gerekli belgeler nedir, nereden alınır sorularının işte yanıtları…

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Tapu için gerekli belgeler nelerdir? Bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Tapu soruları neredeyse her vatandaşın sorduğu sorulardan biridir. Özellikle tapu alımında gerekli olan belgeler araştırılmaktadır. İşte bu merak edilen detaylar!

Kardeş kardeşe tapu verebilir mi?

Tapu devir süreci belli başlı şartların yerine getirmesi sonucu yapılmaktadır. Peki Kardeş kardeşe tapu verebilir mi? İşte detaylar!

E- devlet üzerinden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki E- devlet üzerinden tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? Aile içi tapu devir masrafları ne kadar? 2022

Aile içi tapu devri yapmak isteyen vatandaşlar, aile içi tapu devri nasıl yapılır? 2022, aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar? sorularını araştırıyor. İşte detaylar…

Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Bedelsiz tapu devri nedir, bedelsiz tapu devri ne demektir, Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur?

Tapu devir süreci alıcı ile satıcının belli şartları yerine getirmesi ile başlayıp, son buluyor. Peki Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur? İşte detaylar!

Tapu devir parası ne kadar?

Tapu devir işlemlerinde yürütülen bazı basamaklar yapılması gerekenler vardır. Onlardan biri de tapu devir parasıdır. Peki bu tapu devir parası nedir? İşte detaylar!

Bedelsiz tapu nedir? Bedelsiz tapu devri olur mu?

Bedelsiz tapuya dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de tapu devrinin olup olmayacağıdır. İşte merak edilenler!

bedelsiz tapu devir işlemleri Haberi

bedelsiz tapu devir işlemleri

Bedelsiz tapu satışı nasıl yapılır?

Tapu dairesinde gerçekleşen tapu devir işlemleri taraflar arasında bir bedel olmaksızın da yapılabiliyor. Örneğin bir kimsenin evini eşinin adına yapması veya çocuğuna bir ev vermesi gibi durumlar hibe kapsamına giriyor.


Bu işlemin gerçekleşmesi için de birtakım belgelerin temin edilmesi ve tapu bağış harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, bedelsiz tapu satışı nasıl yapılır?


Gerekli belgeler..

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5.Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden  Emlak  beyan değerini gösteren belge.


Bedelsiz tapu satışı masrafları...

Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri...