19 / 04 / 2024

bedelsiz tapu devirde tapu harcı

bedelsiz tapu devirde tapu harcı

Bedelsiz tapu devri işlemi için, gerekli belgelerin temin edilerek, devir masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki bedelsiz tapu devri harcı binde kaçtır? İşte bedelsiz tapu devri masrafları..

2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar?

Tapu devri genellikle miras ve benzeri durumlarda gerçekleştirilen bir devirdir. Peki, 2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar? İşte detaylar...

Tapu için gerekli belgeler nelerdir? Bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Tapu soruları neredeyse her vatandaşın sorduğu sorulardan biridir. Özellikle tapu alımında gerekli olan belgeler araştırılmaktadır. İşte bu merak edilen detaylar!

Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Bedelsiz tapu devri nedir, bedelsiz tapu devri ne demektir, Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Bedelsiz tapu nedir? Bedelsiz tapu devri olur mu?

Bedelsiz tapuya dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de tapu devrinin olup olmayacağıdır. İşte merak edilenler!

Tapuda bağış bozulur mu, tapu bağışı iptal edilir mi?

Gayrimenkul sahipleri taşınmazlarını satabildiği gibi bedelsiz olarak bağışlama hakkına da sahip oluyor. Peki, tapu bağışı iptal edilir mi? Tapuda bağış bozulur mu?

Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Bir kimse kendi adına kayıtlı taşınmazın tapusunu eşine devretmek isteyebiliyor. Peki, eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar?

Tapu devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar?

Sultanbeyli’deki 200 bin kişinin tapu sorunu çözülüyor!

İmar barışı paketinde de yer alan Sultanbeyli tapu sorunu çözülüyor. Belediye Başkanı Keskin, "Tapusu Sultanbeyli Belediyesi’ne geçen kişilerin tapuları, yerlerini karşılaması halinde kendilerine bedelsiz devredilecek. Eğer eksik kısım var ise bu kısım için bedel alınacak" dedi...

Tapu hibe harcı 2016!

Bir taşınmazın tapusunun devir işlemleri bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Tapu dairesinde yapılan hibe işlemi için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu hibe harcı 2016 ne kadar?

Bedelsiz olarak tapu devri şartları!

Gayrimenkul tapuları bedelli olarak devredilebildiği gibi, bedelsiz de devredilebiliyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri nasıl yapılır? Bedelsiz olarak tapu devri şartları nelerdir? İşte yanıtı..

Kimler bedelsiz olarak tapu devredebilir?

Ev, işyeri, arsa ve arazinin mülkiyet hakkı bir başka kimseye bedel karşılığında ya da bedelsiz olarak devredilebiliyor. Peki, kimler bedelsiz olarak tapu devredebilir? Kimler bedelsiz olarak tapu devredemez?

Bedelsiz olarak tapu devri nasıl yapılır?

Gayrimenkul tapusu, bir bedel karşılığında bir başkasına devredilebileceği gibi, bedelsiz olarak da devredilebiliyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri nasıl yapılır? Bedelsiz olarak tapu devri için neler gerekir?

Bedelsiz olarak tapu devri masrafları!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz malların bir bedel karşılığında satışı yapılabildiği gibi bedelsiz olarak tapu devri de yapılabiliyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri masrafları 2015 ne kadar?

bedelsiz tapu devirde tapu harcı Haberi

bedelsiz tapu devirde tapu harcı

Bedelsiz tapu devri masrafları!

Taşınmaz mallar bir bedel karşılığında devredilebildiği gibi, bir bedel almaksızın "hibe" de edilebiliyor. Bedelsiz tapu devri, gerekli belgelerin temin edilerek tapuya başvurulması halinde gerçekleşiyor.


Bedelsiz tapu devir işleminde dikkat edilmesi gereken konular arasında; bağışın mirasçılardan birine yapılması halinde, diğer mirasçıların sahip olduğu haklar yer alıyor.


Tapu bağışında bulunacak kişi, gayrimenkulü çocuklarından birine ya da eşine bağışlaması halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı vardır. Diğer mirasçılar bu duruma itiraz etme hakkına sahiptir. Bu durumda saklı pay hakları bağışlanamadığı için bu hakları korunuyor.


Bedelsiz tapu devri için gerekli belgeler

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya...