23 / 04 / 2024

Bedelsiz olarak tapu devri şartları!

Bedelsiz olarak tapu devri şartları!

Gayrimenkul tapuları bedelli olarak devredilebildiği gibi, bedelsiz de devredilebiliyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri nasıl yapılır? Bedelsiz olarak tapu devri şartları nelerdir? İşte yanıtı..



Bedelsiz olarak tapu devri şartları!

Gayrimenkul tapuları bedelli olarak devredilebildiği gibi, bedelsiz de devredilebiliyor. Hibe olarak da anılan bu bağış işlemi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak ifade ediliyor.


Bedelsiz olarak tapu devri için de tapu dairesinden randevu alınması ve gerekli belgeler ile müracaatın yapılması gerekiyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri şartları nelerdir?


Bedelsiz olarak tapu devri yapabilmek için reşit olunması ve akıl sağlının yerinde olması gerekiyor. Aksi halde reşit olmayan kişiler, zihinsel özürlüler, reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar, kanuni temsilcilerinin izni olsa dahi bağış yapamıyor.


Bedelsiz olarak tapu devri şartları:

Bedelsiz olarak tapu devri kimse, bağışı kabul eden kimseye bir takım mükellefiyetler yükleyebiliyor. Bu yük; bir şeyi yapma şeklinde olabileceği gibi bir şeyi yapmaktan kaçınma şeklinde de olabiliyor. 


Rücu şartı ile bağış; bağışı kabul edenin bağışı yapandan önce ölmesi halinde, mülkiyetin bağışı yapana geri dönmesine deniyor.



Kimler tapu bağışlayamaz?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön