25 / 04 / 2024

Bedelsiz tapu devri masrafları 2015!

Bedelsiz tapu devri masrafları 2015!

Bir taşınmaz malın mülkiyet tapusunun devri bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi, bedelsiz bir şekilde de yapılabiliyor. Peki, bedelsiz tapu devri masrafları 2015 ne kadar? Nasıl hesaplanır?



Bedelsiz tapu devri masrafları 2015!

Bir taşınmaz malın mülkiyet tapusunun devri bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi, bedelsiz bir şekilde de yapılabiliyor. Bedelsiz olarak gerçekleşen işlem "hibe" ve "bağış" olarak nitelendiriliyor.


Tapuda bağış işlemi için bazı belgelerin temin edilmesi ve hibe harcının ödenmesi gerekiyor. Tapuda bağış için gerekenler ve tapu hibe harcı 2015 ne kadar?


Öncelikle bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi ile bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları gerekiyor.


Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları ve akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge gerekli oluyor.


Son olarak söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden emlak beyan değerini gösteren belgenin de temin edilmesi gerekiyor.


Bedelsiz tapu devri masrafları 2015 ne kadar?

Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor.



Ev satışında yaş sınırı nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön