24 / 04 / 2024

Babadan çocuğa tapu devri masrafları 2015!

 Babadan çocuğa tapu devri masrafları 2015!

Aile içinde babadan oğula da tapu devri yapılabiliyor.Bu işlem kimi zaman satış olarak gerçekleştirilirken kimi zaman hibe olarak yapılabiliyor.İşte,babadan çocuğa tapu devri masrafları 2015!



Babadan çocuğa tapu devri masrafları 2015!

Gayrimenkul için söz konusu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor.2015 yılında yapılan düzenlemelere göre, hem alıcı hem satıcıdan binde 20 oranında harç tahsil ediliyor.


Kimi zaman söz konusu gayrimenkul babadan oğula hibe yapılmak isteniyor.Fakat hibe harç oranları binde 68,31 oranı gibi yüksek bir rakam olduğu için bunu ödemek istemeyenler işlemi satış gibi gösteriyor.


Ancak  dikkat edilmesi gereken nokta, devre konu olan gayrimenkulün belediyece bildirilen emlak beyan değerinden az olmamasıdır.


Babadan oğula satıi işlemleri için,tapu aslı veya fotokopisi,1 Resim,Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi,Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.),Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına) gerekiyor.


Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar:2 Resim,Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi,T.C. Kimlik Numarası,Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)dir.


Aile içinde hibe işlemleri için gerekenler ise bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi,Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge,söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden  Emlak  beyan değerini gösteren belgedir.



Kooperatif hibe sözleşmesi!



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com


Geri Dön