19 / 04 / 2024

belediye iskan raporu

belediye iskan raporu

İskan belgesi, bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilen yapılara veriliyor. Peki, iskan raporunu kim verir?

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...

Kartepe Bahçekent'in iskan sorunu çözülüyor!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman'ın başlattığı Uzunçiftlik Mahallesi S.S.Bahçekent Konut Yapı Kooperatifi’nde bulunan 534 dairenin iskan sorunu çözülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyet raporu kabul edilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 yılı faaliyet raporu, büyükşehir belediye meclisinde 122'ye karşı 173 oyla reddedildi.

İskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan kelimesi yapılar, binalar için sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belediye tarafından verilen iskan, inşaatı bitirilen binaların ruhsatlı olmasını sağlar. Peki, iskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

Kocaeli Başiskele Belediye Meclisi'nde imar planı oylandı!

Kocaeli Başiskele Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Toplantısı’nda Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oylandı ve kabul edildi.

TOGO Kuleleri tartışmasında Hak Ediş Raporu gerçeği!

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Sinan Aygün’e ait inşaatın yüzde 60’a gelmesine rağmen yüzde 30’larda olduğuna yönelik iddiası, belediye bürokratlarının hazırladığı 24 Nisan tarihli Hak Ediş Raporu’yla çürüdü...

Bayrampaşa Belediyesi 2018 faaliyet raporu kabul edildi!

2018 Yılı Faaliyet Raporu’nu görüşmek için bir toplantı gerçekleştiren Bayrampaşa Belediye Meclisi, raporu oy çokluğu ile onayladı.

Tuzla Belediyesi 2018 faaliyet raporu kabul edildi!

Tuzla Belediyesi’nin 2018 yılı faaliyet raporu, Tuzla Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.

Beykoz Belediyesi 2018 faaliyet raporu kabul edildi!

Beykoz Belediye bünyesindeki 23 müdürlüğün 2018 yılı hizmet, yatırım ve çalışmalarını içeren faaliyet raporu, 15 Nisan 2019 Pazartesi günü gerçekleştirilen oturumda görüşülerek onaylandı.

Bağcılar Belediyesi 2018 faaliyet raporu kabul edildi!

Bağcılar Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu, belediye meclisinde gerçekleştirilen toplantı sonucunda meclis üyeleri tarafından onaylandı.

Dönüşüm planlaması, belediye başkan adaylarına ilham verdi!

31 Mart’ta yapılacak yerel yönetim öncesi dersine iyi çalışmak isteyen belediye başkan adayları, ilçelerindeki yapı stoku, stoğun kalitesi ve riskli alan tespitine yönelik raporlar hazırlatmaya başladı. Raporu önden alanlar ise çözüm projelerini seçim vaatlerine ekledi.

Antakya Belediye Meclisi'nde imar konuşulacak!

Antakya Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında imar tadilat teklifleri ve imar komisyon raporu konuşulacak.

Belediye çalışma saatleri 2018!

Bir inşaat işi için ruhsat ve iskan işlemleri ilgili belediyede yapılabiliyor. Peki, belediye hangi saat aralığında hizmet veriyor? İşte belediye çalışma saatleri 2018..

belediye iskan raporu Haberi

belediye iskan raporu

İskan raporunu kim verir?

İskan belgesi, bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilen yapılara veriliyor. Peki, iskan raporu nereden alınır? İskan raporunu kim verir?


İskan raporu nereden alınır?

İskan raporunun alınabilmesi için inşaat sahibinin gerekli belgeler ile birlikte bağlı olunan belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. İskan raporunun alınabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor.


İskan için gerekenler..

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları – 13 18 cm,

- Emlak /Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

- SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi, 

- Sığınak Raporu (Sığınak yeri ayrılmış olan binalarda) 

- Yangın Tesisat Raporu (Dosyada...