18 / 04 / 2024

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...



İskan belgesi gayrimenkullerin tasdik edilmiş projesine uygun olarak yapılıp tamamlanması durumunda, bağlı olduğu belediye tarafından verilen bir belge olarak biliniyor. 

İnşaatı yapan firma inşaatı tasdikli projeye uygun olarak inşa etmezse ya da imara uygun yapmaz ise iskan alamıyor. İskan belgesi olmayan bir gayrimenkule de elektrik, doğalgaz, su, gibi hizmetler verilmiyor. Tüm bu hizmetlerden faydalanabilmek için ve yapının resmi olarak oturuma uygun olduğunun gösterilebilmesi için yasa gereği iskan raporunun alınması zorunlu tutuluyor.

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında yapının ruhsat tarihinden itibaren 5 yıl içersinde inşaatın bitirilmesi ve iskan belgesinin alınması zorunlu. Bu zorunluluğa uymayıp inşaat bittiği halde iskan raporu alınmazsa inşaat ruhsatı geçersiz sayılıyor ve yapı kaçak yapı durumuna düşüyor. 

 


Geri Dön