26 / 04 / 2024

TOGO Kuleleri tartışmasında Hak Ediş Raporu gerçeği!

TOGO Kuleleri tartışmasında Hak Ediş Raporu gerçeği!

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Sinan Aygün’e ait inşaatın yüzde 60’a gelmesine rağmen yüzde 30’larda olduğuna yönelik iddiası, belediye bürokratlarının hazırladığı 24 Nisan tarihli Hak Ediş Raporu’yla çürüdü...



İşadamı Sinan Aygün'ün, kendisinden 25 milyon TL'lik rüşvet istenildiğine ilişkin  Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Aygün'ün yaptığı suç duyurusunun ardından olayın Ankara Belediye Başkan'ı Mansur Yavaş'ın ifade ettiği gibi olmadığı ortaya çıktı. 

Yavaş'ın bugüne kadar yaptığı açıklamalarda, TOGO İkiz Kuleleri için "Benim görevi devraldığımda inşaat yüzde 30 seviyesindeydi. Mahkeme kararı bozuyor. (Sinan Aygün'ü kastederek) Biliyor ki inşaat durdurulacak. Mayıs ayında inşaat seviyesi birden yüzde 60 oldu" diyordu. Fakat Yavaş'ın iddiasının tam aksine, inşaatın durdurulmasına yönelik mahkeme kararının ardından belediye bürokratlarının hazırladığı Hak Ediş Raporu'nda, inşaat seviyesinin yüzde 60'larda olduğu tespitler sonucu ortaya çıktı. "Denetim Hizmet Bedeli'ne ait 5 nolu Hak Ediş Raporu'nda ikiz kulelerle, aradaki bölümün inşaat seviyesinin yüzde 60'larda olduğu görülüyor.

Sabah'ta yer alan habere göre; Hak Ediş Raporu'nda, Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Coşkun Tunç'un imzası da bulunuyor.

Belediye kaynakları üç blok için ayrı ayrı rapor tutulduğuna ve Yavaş'ın dosyayı incelerken bu ayrıntıların gözünden kaçmasının mümkün olmadığına vurgu yaptı ve "Ya konuya hakim değildi ya da rüşvet skandalının altında ezildiği için bile bile algı operasyonuna başvurarak halkın kanaatini değiştirmeye çalıştı. Çareyi de yalan söylemekte buldu" yorumunda bulundu. Yavaş ve üç Belediye Meclis üyesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin yaptığı inceleme ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü suç duyurusu ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Togo Kuleleri krizinde sular durulmuyor!


Geri Dön