29 / 03 / 2024

belediye kanunu tanımlar

belediye kanunu tanımlar

13 Temmuz 2005 tarihinde 25874 sayısı ile Resmi Gazetede yayımlanan 5393 Kanun No'lu Belediye Kanunu için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Memur olmak isteyenler müjde! Bakanlık ve belediyelere memur alımları başladı! İşte memur alımı yapan belediyeler

Kamuya binlerce memur alımı için yeni ilanlar yayınlanmaya başladı. KPSS puan şartı ile yapılacak alımlar için binlerce kişiye istihdam sağlanacak. Peki hangi belediyeler memur alacak? 2023 memur alımı yapan kurumlar hangileri? İşte 2023 belediye memur alımları...

İstanbul'da o belediye personel alımı yapacak! Belediyede çalışmak isteyenler hemen baksın! Kadro dağılımı açıklandı

Belediye personel alımları binlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor. Son gelen alım ilanına göre  İstanbul Fatih Belediyesi personel alımı yapacağını duyurdu. Belediyede çalışmak isteyenler hemen baksın! Kadro dağılımı açıklandı.

Belediye memur alımları başladı! Tam 16 bin TL maaş! KPSS 75 puan! Hemen başvurun

Belediye memur alımları milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. 2023 belediye alımları kapsamında araştırmalar devam ederken Niğde Çiftlik Belediyesi 16 bin TL maaşla memur alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

Belediye memur alımı resmen başladı! KPSS puanı olan herkes başvursun! Son tarih 12 Nisan! Fırsatı sakın kaçırmayın

Son zamanlarda belediye memur alımları ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca kişi memur alımlarını yakından takip ederken o belediyeden resmen açıklama geldi. KPSS puanı olan herkes başvursun! Son tarih 12 Nisan! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Zabıta ve itfaiye eri alımları başlıyor! O belediye tam 90 memur alımı yapacak! KPSS 70 puan şartı! Hemen başvurun

Zabıta ve itfaiye eri olmak isteyen binlerce kişi belediyelerin alımları yakından takip ediyor. O belediye KPSS 70 puan şartı ile toplamda 90 zabıta ve itfaiye eri alacağını duyurdu. İşte başvuru şartları...

Hasar tespit başvurusu nasıl yapılır? Hasar Tespit nasıl sorgulanır? İşte hasar tespit tanımları!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra binlerce bina yıkıldı ve hasar gördü. Bunun üzerine vatandaşlar kendi binalarının hasarlı olup olmadığını araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Belediye iş alımları başladı! KPSS’siz belediye personeli olun! İşte detaylar!

Belediye personel alımları resmen başladı. İş arayanların önceliklerinden biri de belediye alımları olmaktadır. İşte detaylar!

Halkbank'tan tatil planı yapanlara nefes gibi haber! Acilen bu para için bu adımları atmak gerek

Halkbank'tan tatil planı yapanları rahatlatacak bir adım geldi. Banka, gerekli adımları atan müşterilerine hediye ödemesi gerçekleştirecek.

Belediyelere memur alımları başladı! O belediye 41 memur alımı yapacak! Memur olmak isteyenlere büyük fırsat

Belediyelere memur alımları başlıyor. O belediye toplamda 41 memur alımı yapacak. Memur olmak isteyenler için büyük fırsat olan alımlar için ayrıntılar belli oldu. . İşte detaylar...

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:54!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:54 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırsal mahalleler hangi vergilerden muaf?

Kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerler, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca bazı vergilerden muaf olacak, bazılarını ise indirimli şekilde ödeyecebilecekler.

Pandemi yeni ofis tasarımlarını nasıl etkiledi?

Pandeminin çalışanlara ve çalışma hayatına etkileri sürerken, ofis tanımları ve sınırları genişlemeye devam ediyor. Farklı ofis konseptleri geliştiren Assembly Buildings de, Workplace Hospitality Club kapsamında anlaştığı restoran, otel ve müzelerle esnek ve bağımsız çalışma atanları sunuyor. 

belediye kanunu tanımlar Haberi

belediye kanunu tanımlar

Belediye Kanunu!

Kanun No. 5393                                                   

Kabul Tarihi: 3.7.2005

BİRİNCİ KISIM

Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1. — Bu Kanunun amacı, belediyenin kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usûl ve esaslarını düzenlemektir.

                

Kapsam

MADDE 2. — Bu Kanun belediyeleri kapsar.

                

Tanımlar

MADDE 3. — Bu Kanunun uygulanmasında;

a) Belediye: Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisini,

b) Belediyenin organları: Belediye meclisini, belediye encümenini ve belediye başkanını,

c) Belde: Belediyesi bulunan yerleşim...