18 / 04 / 2024

Bergama Belediyesi restorasyon

Bergama Belediyesi restorasyon

Bergama’nın değerlerini tek tek gün yüzüne çıkarmaya devam eden Bergama Belediyesi, tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedestenini restore ederek turizme kazandıracak.

Bergama Belediyesi restorasyon çalışmaları sürüyor!

İzmir'in Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, son yıllarda yaptıkları restorasyon ve kent kültürüne ilişkin çalışmaların çeşitli kurumlar tarafından ödüllendirildiğini söyleyerek "Bergama'yı geçmişine yakışır bir geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

Bergama Belediyesi eski evleri ayağa kaldırıyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki tarihi başkent Bergama'da gerçekleşen proje doğrultusunda belgeleme ve envanter çalışmaları Bergama Belediyesi Rölöve Restorasyon Bürosu öncülüğünde yapılıyor.

İzmir'de 5 adet konut ve 17 adet arsa ile arazi satılıyor! Bu tarihe dikkat!

İzmir Bergama Belediyesi, İzmir'in Bergama ilçesinde yer alan 5 adet konut ile 17 adet arsa ve araziyi satıyor. Peki satışı yapılacak konut ile arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

İzmir'de 5 adet 2+1, 3+1 konut satılıyor! Ev almak isteyenlere müjde! 

İzmir Bergama Belediyesi, İzmir ili, Bergama ilçesi, Maltepe Mahallesinde yer alan 5 adet 2+1, 3+1 konutu satıyor. Peki İzmir Bergama'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

İzmir Bergama'da 25 adet arsa ile arazi satılıyor! Metrekaresi 60 TL'den başlayan fiyatlarla satılık gayrimenkuller!

İzmir Bergama Belediyesi, İzmir ili, Bergama ilçesinde yer alan toplam 25 adet arsa ve araziyi 134 bin 250 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

Bergama Belediyesi İzmir'de 3 arazi satacak! 

İzmir İli Bergama Belediye Başkanlığı, İzmir Bergama'da yer alan üç adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. Yatırımcıların merakla beklediği satış ihalesi 23 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

İzmir Bergama'da KDV'den muaf satılık arsa! Metrekaresi 2 bin 650 TL'ye! 

İzmir ili Bergama Belediyesi, İzmir ili, Bergama ilçesi, Zafer Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte o arsanın fiyatı ve merak edilen tüm detaylar...

İzmir Bergama'da 14 adet tarım arazisi görücüye çıkıyor! Sakın kaçırmayın...

İzmir Bergama Belediyesi 14 adet taşınmazın ihalesinin yapılacağını duyurdu. İhale  Haluk Elbe toplantı salonunda, İhale komisyonu huzurunda gerçekleştirilecek.

Arsa yatırımı yapacaklar dikkat! İzmir Bergama Belediyesi 112 bin 288 metrekarelik arsayı satıyor! 

İzmir ili Bergama Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Bergama ilçesi, Kadıköy Mahallesi, 158 ada 8 parselde yer alan 112 bin 288 metrekarelik arsayı satıyor...

Bergama Belediyesi 11 adet tarla satıyor!

İzmir İli Bergama Belediye Başkanlığı, İzmir Bergama Ayasköy, Kurtuluş, Çitköy, Aşağıkırıklar, Tekkedere'de yer alan 11 adet tarlayı satışa çıkardı.

İzmir Bergama'da 17 tarla 445 bin 920 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

İzmir Bergama Belediyesi, İzmir ili, Bergama ilçesi, Dağıstan, Ahmetbeyler, Aşağıkırıklar, Tekkedere, Kadıköy ve Alibeyli mahallelerinde yer alan 17 tarla 445 bin 920 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Bergama'daki kamulaştırmaya ev sahiplerinden tepki!

Antik Selinos Kanalı’nda yapılacak restorasyon sebebiyle o bölgede yaşayan vatandaşlar oldukça tedirgin. CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve CHP’li Bergama Belediye Meclis Üyesi Ali Bor, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bergama Millet Bahçesi'nde çalışmalar başlıyor!

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Bergama Millet Bahçesi'nde çalışmalar kısa sürede başlıyor. Bergama Belediyesi Başkanı Hakan Koştu millet bahçesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

İzmir Bergama Millet Bahçesi'ne yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Bergama'da hayata geçirilecek Bergama Millet Bahçesi'ne yapılan itirazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından reddedildi. 

İzmir Bergama Millet Bahçesi'ne itiraz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi tarafından hayata geçirilen  Bergama Millet Bahçesi projesine  askı sürecinde itiraz etti.

Bergama Belediyesi restorasyon Haberi

Bergama Belediyesi restorasyon


UNESCO Dünya Kültür Mirası Bergama’nın değerlerini gün yüzüne çıkarmaya devam eden Bergama Belediyesi, tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedestenini restore ederek turizme kazandıracak.

Mimarisinden 16. yüzyılın sonları - 17. Yüzyılın başlarında inşa edildiği tahmin edilen ve döneminde içinde kıymetli eşyaların satıldığı ticari bir yapı olarak kullanılan tarihi Bergama Bedesteni, Bergama Belediyesi tarafından restore edilerek kamu yararına turizm ve sosyal amaçlı kullanılmak üzere hizmete sunulacak. İçinde bulunduğu Arasta ve yakınında bulunan Şadırvan Camii civarının da canlanmasına katkı koyacak.

Buna göre mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve yapılan protokol ile kullanımı Bergama Belediyesi’ne geçen Bergama Bedesteninde ilk olarak onaylı koruma amaçlı imar planı doğrultusunda yapının ortaya çıkarılması ve çevreden algılanabilmesi amaçlandı. Bunun için Şadırvan Caddesi üzerinde bulunan 5 adet dükkân...