18 / 04 / 2024

İzmir Bergama Millet Bahçesi'ne yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Bergama Millet Bahçesi'ne yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Bergama'da hayata geçirilecek Bergama Millet Bahçesi'ne yapılan itirazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından reddedildi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı;  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin Bergama'da inşa edilecek Millet Bahçesi projesinin inşasına imkan sağlayan imar planlarına askı süresinin son günü yaptığı itiraz için red kararı aldı. Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre; bakanlık tarafından alınan bu karar ile beraber hazırlanan plan kesinleşti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bergama'da yaklaşık 51 bin metrekare alanda inşa edilecek. Millet Bahçesi projesi geçtiğimiz Mayıs'ta askıya çıkmıştı. Büyükşehir Belediyesi ise Haziran ayı başında planda itirazda bulunmuştu. 

Bakanlık tarafından reddedildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan itirazların tamamını reddetti. Bu kararla beraber hazırlanan planlar kesinliğe kavuştu.

Projede neler var? 

Bergamalı ünlü Hekim Galenos için bir bahçe tasarlanacak. Tıbbi bitkilerin bulunacağı bir Galenos Bahçesi yapılacak. Tıbbi bitkiler ve Galenos'un reçeteleri bu alanda sergilenecek.

 İzmir Bergama Millet Bahçesi ne yapılan itirazlar reddedildi!

Etkinlik alanı yapılacak 

Millet Bahçesi içerisinde etkinlik alanı yapılacak. İçeride yer alan avlu bir etkinlik alanı bulunacak. Böylelikle Bergama'da bir sorun daha çözlmüş olacak.. Ticari alanların altında yaklaşık 250 araçlık otopark bulunacak. Etkinlik alanı içinde görsel şölenlerin yapılabileceği bir yansıma havuzu bulunacak. Millet Bahçesi'nin bir tarafı etkinlik ve ticari alana ayrılırken, diğer taraf park olarak faaliyette olacak. Mevcut fıstık çamları korunacak. Biyolojik gölet inşa edilecek. Oturma ve çayır alanları bulunacak. Çocuk oyun alanları 0-3 yaş 3-6 yaş ve 16 yaşa kadar ayrı ayrı gruplandırılacak. Çocukların oyun oynayabileceği çim tepelerine yer verilecek. Millet Bahçesi etrafında trafik akışı nefes alacak. Park etrafında bisiklet ve yürüyüş yolları bulunacak. Mevsim geçişlerine uygun çiçek açan ağaç ve bitkiler ile park donatılacak.

Çayır alanı 

Park için yapılacak çayır alanında kitap okuma bölümleri, oturma alanları, doğum günü partileri gibi etkinlikler yapılabilecek.  Ankara  Seymenler Parkı gibi bir alan yapılacak. Alt kotta bir kütüphane inşa edilecek. Kafe ve restoranlar ahşap doğal malzemelerle oluşturulacak. Çok amaçlı alanlar yapılacak. Bu alanlarda Basket, Voleybol, Kay Kay Pistleri ve Seyir Duvarı yapılacak. Fuat Olugan Parkı haricinde yaklaşık 1600 metrekare ticari alana Millet Bahçesi'nde yer alacak. Bu ticari alanların kaçar metre kare olacağı, hangi iş kollarına ayrılacağı daha sonra beli olacak. 

Adrenalin park işlevi gelecek 

Millet Bahçesi Projesi dahilinde Çamlı Park'ın niteliği ve dokusu korunarak düzenlenecek. Ekstra olarak her yaş grubuna hizmet verecek, çam ağaçları arasında yer alacak olan Adrenalin Park inşa edilecek.Ağaç tepelerinde alternatif bir macera alanı yapılacak.


İzmir Bergamalılar’dan kamulaştırma kararına tepki!


Geri Dön