29 / 03 / 2024

İzmir Bergamalılar’dan kamulaştırma kararına tepki!

İzmir Bergamalılar’dan kamulaştırma kararına tepki!

İzmir Bergama'da yapılan kamulaştırmalara tepki veren Bergamalılar, evlerinin yıkılmasını istemediklerini söyledi...



Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile  İzmir  Bergama Ulu Cami Mahallesi'nde 134 adet parsel için acil kamulaştırma kararı alındı.

Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre, İzmir Bergama'daki Antik Selinos Kanalı'nda ıslah ve restorasyon yapılacağı için Bergama Ulu Cami Mahallesi'nde çok sayıda konut ve işyerinin kamulaştırılmasına ve yıkımına karar verildi.

Dükkanlarını ve konutlarını kaybetmek istemeyen vatandaşlar, bayramın ilk günü eylem yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan mahalle sakinlerinden Yusuf Tırman, “Ben evimi istiyorum, geçmişimi istiyorum, bazı kişilerin rantı için evimin yıkılmasını istemiyorum. Beni destekliyor musunuz” dedi.

İzmir Bergamalılar’dan kamulaştırma kararına tepki!

Seda Elkin de yaptığı açıklamada, “Biz hiçbir şekilde haberimiz olmadan, tepeden inme bir kararla evlerimizin kamulaştırıldığını öğrendik. Çocukluğumuzdan beri burada yaşıyoruz ve tarihimizi de çok seviyoruz. Mahalle halkı olarak hep birlikte bu duruma itiraz ediyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Acele kamulaştırmayı gerektiren hiçbir şart yok. Ne seferberlik var, ne savaş var, ne de olağanüstü bir durum var. Evlerimizi su basma ihtimalinden bahsediliyor ama su seviyesine baktığımızda evlerimiz ile bahsedilen derenin arasında metrelerce mesafe bulunmaktadır. Biz temel insan hakkı olan; mülkiyet hakkımızın elimizden alınmasına karşı çıkıyoruz” dedi.

“BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI BU HALKI KORUMAYACAK MI?”

Mağdur olan vatandaşlardan Bünyamin Tez (55), Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'ya çağrı yaparak, “Ulu Cami yanında bir bakkal dükkanım var. 87 yılında açtım ve hala buradan ekmek yiyorum. Bizleri çok mağdur ediyorlar. Ben burada 10 nüfusa bakıyorum. Dükkanımı alıp ne yapacaklar. Bizleri mağdur etmesinler. Hani Bergama Belediye Başkanı nerede? Belediye başkanı bu halkı korumayacak mı? Oy isterken yanımıza gelmedi mi” dedi.

 

İzmir Bergama için acele kamulaştırma kararı!


Geri Dön