26 / 04 / 2024

Antalya Millet Bahçesi'nin yapımı durduruldu!

Antalya Millet Bahçesi'nin yapımı durduruldu!

Antalya’da yıkılan eski stadın yerine yapımına başlanan Millet Bahçesi'nin yapımı durduruldu. Alanda bulunan palmiye ağaçları kurumaya yüz tuttu.



Antalya'da Işıklar Caddesi'nde bulunan bölgede yıkılan stadyum alanında yapımına başlanan ve Karaalioğlu Parkı'nı da içine alan Millet Bahçesi Projesi ile Kent Müzesi'nin yapımı, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in görevlendirilmesiyle durduruldu.

SU VERMEDİLER

Bir önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Menderes Türel döneminde temelleri atılıp 137 dönümlük alan üzerinde hayata geçirilen Türkiye'nin ilk ve en büyük Millet Bahçesi olacak projede çalışmalar durduruldu. Bölgeye görsel güzellik katması için dikilen 18 palmiye ağacı ise tek tek kurumaya başladı. Yapılan çimlendirme çalışmaları ile bakım yapılmadığı için sarardı. Proje kapsamında bölgede bulunan iş makinelerinin çalışmaları durduruldu. Şehrin ortasında şantiye halinde kalan projenin geleceği ise merak ediliyor.

ANTALYA MÜZELER PARKI OLACAKTI

Altyapı çalışmaları ve betonarme imalatları tamamlanıp, peyzaj ve meydan düzenlemesinde sona gelinen projede mevcut ağaçlar korunmuştu. Yıkılan stadın açık tribünü ise orijinaline uygun olarak tekrar inşa edilmişti. Yıkılan stadyum alanı, Karaalioğlu Parkı ve Kent Müzesi ile birlikte Antalya'nın en büyük Millet Bahçesi'ni bu yaz sezonu açıklaması beklenen kapıları ise yaşanan gelişme ile başka bahara kaldı. Proje ile tadilatı süren Kapalı Spor Salonu Kent Müzesi olacak, tarihi Büyükşehir Belediye Binası, Belediye Müzesi olarak hizmet verecek, restorasyonları tamamlanan Fen İşleri ve Çevre Sağlığı binaları da farklı müzelere ev sahipliği yapacaktı.
 


Geri Dön