25 / 04 / 2024

Yozgat Sorgun Millet Bahçesi'nin ihalesi 13 Ağustos'ta!

Yozgat Sorgun Millet Bahçesi'nin ihalesi 13 Ağustos'ta!

Yozgat Sorgun Millet Bahçesi'nin yapılması için uzun zamandır çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, proje için 13 Ağustos'ta ihale düzenleyeceklerini söyledi.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Yozgat Sorgun'da millet bahçesinin yapılması için alanda incelemelerde bulundu. 

Yozgat Sorgun Millet Bahçesi nin ihalesi 13 Ağustos ta!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Oktay, alanda yapılan incelemeler sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamasında, yatırımları yerinde incelemek amacıyla şehirde olduklarını ifade etti. 

Sorgun Millet Bahçesi'nin yapılması için uzun zamandır çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Oktay, 60 dönümlük bir arazide çalışmaların yapıldığını, millet bahçesinin yapılacağı yerin doğal bir güzelliğinin olduğundan bahsetti. 

Oktay, alanın büyük bir bölümünün ağaçlandırılacağını, millet bahçesi ile ilgili bütün sorunların çözüleceğinden bahsetti.

Yozgat Sorgun Millet Bahçesi nin ihalesi 13 Ağustos ta!

Millet bahçesinin 13 Ağustos tarihinde ihalesinin düzenleneceğini söyleyen Oktay, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yıl kazmayı vuruyoruz buraya, seneye de açılışını yapıp Sorgunlu hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Şimdiden hayırlı olsun. Çevre Günü'nde böyle bir kararı nihaileştirmekten de memnuniyet duyuyorum. Yozgat merkezde bir millet bahçemiz vardı. Yer sorunları nedeniyle başlaması zaman alan bir projeydi. İlgili arkadaşlarımızla da akşama kadar o netleştirilecek. Cumhurbaşkanımız da bugün İstanbul'da 10 farklı yerdeki millet bahçesinin açılışını yapacak. Bizim AK Parti olarak da Cumhur İttifakı olarak da birlikte çalıştığımız ve çevreye verdiğimiz önemin en büyük göstergesi."

- Yozgat'a ve Sorgun'a yatırımlar sürüyor

Sorgun'da hükümet konağının yapılması için çalışmaların devam ettiğinden bahseden Oktay, "İhalesi yapılmış o da fiilen başlıyor olacak. Ağız ve diş sağlığı merkezimizle ilgili talebimiz vardı. Biraz önce Sağlık Bakanımızla görüştük, yakından takip ediyorlar. Orada inşallah onunla alakalı bir çözüm üretiyoruz. Gençlerimizin okulun dışında bilim, sanat, müzik gibi tüm alanlarda kendilerini geliştirmesi için inşallah müstakil bir bilim sanat merkezi olacak." diye konuştu. 

Yozgat-Sorgun arasında yapılması planlanan Bozok Organize Sanayi Bölgesi'nin kent için öneminden bahseden Oktay, şu ifadeleri kullandı:

"Hızlı tren ve havalimanının faaliyete geçmesiyle birlikte asıl arzumuz organize sanayi bölgesini hayata geçirmektir. Orayı hayata geçirdiğimizde Cumhurbaşkanımızın özellikle talimatı olan yatırım, istihdam, üretim ve ticaret diye özetlediği yani ihracatla yatırımla başlayacak, istihdam oluşturacak, inşallah Yozgat'ı da bu kervana katmak istiyoruz. İlk etabı faaliyete geçirme arzusundayız, Sorgunlu, Yozgatlı hemşehrilerimizi buraya yatırıma davet ediyoruz. Güzel günler bekliyor, ufuk güzel, kim hangi algıyı oluşturmaya çalışırsa çalışsın biz durmak yok yola devam diyoruz ve durmayacağız, yola devam edeceğiz. Hem de çok daha hızlı ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok daha güzel günleri hep birlikte göreceğiz."

Sorgun'dan Sarıkaya'ya giden Oktay, Doğankent Belediyesine ziyarette bulundu. 

Yozgat'ta Millet Bahçesi Projesi için yıkımlar başladı!


Geri Dön