19 / 03 / 2024

Yozgat'ta Millet Bahçesi Projesi için yıkımlar başladı!

Yozgat'ta Millet Bahçesi Projesi için yıkımlar başladı!

Yozgat'ta Millet Bahçesi Projesi çalışmaları dahilinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yerleşkesindeki binalar yıkılıyor.



Yozgat'da millet bahçesi için çalışmalar başladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, yaptığı açıklamada, valilik karşısında Menekşe Evleri'nin bulunduğu 52 bin 170 metrekare alana millet bahçesi yapılacağını söyledi.

Menekşe Evleri'ndeki hak sahipleri için eski TMO arsasında  TOKİ  tarafından konut yapılacağını aktaran Köse, "TMO arsasının mülkiyeti, Milli Emlak Müdürlüğünden belediyeye devredildi. Burada yapılacak 301 konut ve 22 iş yerinin ihalesi yapıldı. Konutlarımız 100, 120 ve 140 metrekare olarak belirlendi. Menekşe Evleri'ndeki hak sahiplerinin tamamına en az 140 metrekare daire verilmek üzere planlama yapıldı." dedi.

Yozgat ta Millet Bahçesi Projesi için yıkımlar başladı!

Yaklaşık bir ay sonra TOKİ tarafından müteahhit firmaya yer tesliminin yapılarak konut inşaatlarının başlayacağını dile getiren Köse, konutlarla millet bahçesi inşaatını aynı dönemde tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Köse, Menekşe Evleri'nde yaşayan hak sahiplerine 810 lira kira yardımı yapılacağını ve burada ikamet eden vatandaşların evleri bir an önce boşaltmasını istediklerini ifade ederek"Millet bahçesinde, millet kıraathanesi, spor alanları, kapalı pazar, yürüyüş alanları, piknik alanları olacak. Şehrimize müthiş bir görsellik katacak. Millet bahçesinin nisan veya mayıs ayında ihalesini yapacağız. İlimize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Köse, millet bahçesi ve diğer çalışmalarda kendilerine destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Yozgat Saraykent Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!


Geri Dön