20 / 04 / 2024

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...



Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı kapsamında, depreme dayanıksız binalar yıkılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şehit Osman Sokak'ta yer alan binaların yıkım çalışmaları öncesinde mahalle sakinleriyle buluştu.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Hilmi Türkmen burada yaptığı açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın kentsel dönüşüm kapsamında adeta seferberlik ilan ettiğini dile getirdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı açıklamada yapılan çalışmaların en hareketli bölgesinin Üsküdar ve Çamlıca Camisi'nin eteklerinde kalan mahalleler olduğunu kaydederek, "Bu mahallelerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde, Üsküdar Belediyesi olarak Türkiye'de başka bir yerde örneği olmayan, vatandaşlarımız lehine avantajlı kentsel dönüşüm faaliyetleri devam etmektedir. " şeklinde konuştu.

Hilmi Türkmen, 2017 yılında Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi'nde başlamış olan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Allah nasip ederse Kirazlıtepe'deki bu dönüşüm tamamlandığında toplamda 180 bin metrekarelik bir alanı dönüştürmüş oluyoruz. Yaklaşık 2 bin bağımsız bölümü orada oturan vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." 

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün ikinci ana ayağını Mehmet Akif Ersoy, Küplüce ve Ferah mahallelerindeki çalışmaların oluşturduğunu kaydeden Hilmi Türkmen, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Toplamda 31 ayrı parselde yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın ifadesiyle 'Büyük dönüşüm' gerçekleşiyor. Bu alan, İstanbul'da en büyük kentsel dönüşüm alanı haline gelmiştir. 180 bin ilk etabımız, 500 bin de bu alanımız. Bu alanda yapılacak inşaatlar toplamda 7 bin bağımsız bölümdür. Bu çok ciddi bir rakamdır. Bu dönüşümün bütün maliyeti kamu tarafından karşılanacaktır. Çok özel bir dönüşümdür ki Türkiye'de ya da Üsküdar'ın başka mahallelerinde böyle avantajlı bir dönüşüm yoktur. Bu 2. ana alanımızın bugün ilk etabını başlatıyoruz. İlk etap 5 parselden oluşuyor. Toplam 85 bin metrekarelik bir alan. Burada 32 bina, 122 bağımsız bölümü yıkacağız. Halbuki bu 5 parselde 150'ye yakın bina var. Bu etabın başlaması için 100'e yakın binayı yıkmamız lazım."

Hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesine destek verdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a teşekkürlerini sunan HilmiTürkmen'in konuşmasından sonra binaların yıkımına başlandı.

Üsküdar Salacak'ta ruhsatı olmayan kafeler yıkıldı!


Geri Dön