27 / 04 / 2024

beşiktaş ıhlamur parkı imar

beşiktaş ıhlamur parkı imar

Seba İnşaat, “Ihlamur Parkı” olarak bilinen 6.929 metrekare yeşil alanın da yer aldığı, kendisine ait arsa hakkında medyada yer alan haberler, sosyal medyada yer alan yorumlara ilişkin açıklamada bulundu...

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Beşiktaş, Vodafone Park'ın iskan belgesini aldı!

2020-2021 yılında şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş Kulübü, Vodafone Park'ın iskan belgesini aldı.

Beşiktaş'ta tescil dışı alana ilişkin imar değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beşiktaş İlçesi'ndeki park alanına ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıktı..

Beşiktaş Vodafone Park 407 milyona inşa edildi!

Beşiktaş,  Vodafone Park'ın maliyetinin tutarının 407 milyon 47 bin 190 TL olduğu açıkladı.

Beşiktaş'tan şehit Tunç Uncu'nun ailesine ev!

Beşiktaş Kulübü, İstanbul'da geçen yıl Vodafone Park yakınında gerçekleşetirilen terör saldırısında şehit olan Kartal Yuvası mağazası çalışanı Tunç Uncu'nun ailesine ev hediye etti.

Beşiktaş Ihlamur Parkı yeşil alan ilan edildi!

Yapılaşma tehdidiyle uzun süredir tartışma yaratan Beşiktaş’taki Ihlamur Parkı için müjdeli haber geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliği ile parkın arazisi yeşil alan ilan edilerek imara kapatıldı.

Beşikaş Ihlamur Parkı'nda inşaat yapılmayacak!

Geçtiğimiz aylarda demir panellerle çevrilen ve içine Seba inşaat tarafından içerisinde konut projesi planlandığı açığa çıkmasıyla tartışma konusu olan Beşiktaş’taki Ihlamur Parkı’nda zafer, Ihlamur Parkı Dayanışmasının çevrecilerin oldu.

Beşikaş Ihlamur Parkı'nda sular durulmuyor!

BEŞİKTAŞ’ta kültür varlığı olarak tescil edilen III. Selim ve II. Mahmut’a ait üç adet nişan taşının ve anıtsal nitelikte ağaçların bulunduğu Ihlamur Parkı’nın imara açılmasının ardından mahalleli ile belediye arasında yaşanan tartışma yeni bir boyut kazandı.

Murat Hazinedar: Beşiktaş Belediyesi'nin imar izni yok!

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Ne Ihlamur parkında ne de başka hiçbir alanda Beşiktaş Belediyesi'nin imar izni yoktur. Bu konuda biz o iddia sahiplerinden daha hassasız" dedi.

Beşiktaş Belediyesi 4. kreşini açıyor!

Beşiktaş Belediyesi, Ambarlıdere Parkı’nı yenileme çalışmalarına ve park içerisinde açılacak olan kreşin proje çalışmalarına başladı.

Ihlamur Parkı'nda yapılan imar açıklamasında olay çıktı!

Ihlamur Parkı’nın ‘imara açılacağına’ yönelik iddialar hakkında basın mensuplarına açıklama yapmak üzere Ihlamur Parkı’na gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Murat Hazinedar'dan Ihlamur Parkı açıklaması!

Ihlamur Parkı’nın imara açılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ihlamur Parkı'na gelerek, imar iznine tepki gösteren vatandaşlarla görüştü.

Beşiktaş Belediyesi'nden Ihlamur Parkı açıklaması!

Ihlamur Parkı'nın doğal sit statüsündeki 11 bin metrekarelik yeşil alanın paravanlarla çevrilmesi ile imara açıldığı" yönündeki haberlere ilişkin Beşiktaş Belediyesi iddia edildiği gibi bu alanın imara kesinlikle açılmadığını belirtti.

beşiktaş ıhlamur parkı imar Haberi

beşiktaş ıhlamur parkı imar


Basına ve Kamuoyuna;


Beşiktaş Abbasağa Mahallesinde yer alan, içerisinde halk arasında “Ihlamur Parkı” olarak bilinen 6.929 metrekare yeşil alanın da yer aldığı, müvekkillerime ait toplam 11 bin 936 metrekare arsa hakkında medyada yer alan haberler, sosyal medyada yer alan yorumlar ve konu ile ilgili yanlış algı yaratma çabaları üzerine basın açıklaması yapma zarureti hâsıl olmuştur.


Beşiktaş Abbasağa Mahallesi, Ihlamur Yıldız Yokuşu’nda yer alan, III. Selim ve II. Mahmut’a ait üç adet nişan taşının ve anıtsal nitelikte ağaçların da bulunduğu, çevre sakinleri tarafından kullanılan ve “Ihlamur Parkı” olarak adlandırılan 6.735 metrekare yeşil alan üzerine hiçbir şekilde inşaat yapılmayacak olup iddiaların aksine tek bir ağaç bile kesilmeyecektir. Bir başka ifade ile ne tarihi mirasımız olan nişan taşlarına ne de doğal mirasımız olan tek...