26 / 04 / 2024

Seba İnşaat'tan Ihlamur Parkı açıklaması!

Seba İnşaat'tan Ihlamur Parkı açıklaması!

Seba İnşaat, “Ihlamur Parkı” olarak bilinen 6.929 metrekare yeşil alanın da yer aldığı, kendisine ait arsa hakkında medyada yer alan haberler, sosyal medyada yer alan yorumlara ilişkin açıklamada bulundu...




Basına ve Kamuoyuna;


Beşiktaş Abbasağa Mahallesinde yer alan, içerisinde halk arasında “Ihlamur Parkı” olarak bilinen 6.929 metrekare yeşil alanın da yer aldığı, müvekkillerime ait toplam 11 bin 936 metrekare arsa hakkında medyada yer alan haberler, sosyal medyada yer alan yorumlar ve konu ile ilgili yanlış algı yaratma çabaları üzerine basın açıklaması yapma zarureti hâsıl olmuştur.


Beşiktaş Abbasağa Mahallesi, Ihlamur Yıldız Yokuşu’nda yer alan, III. Selim ve II. Mahmut’a ait üç adet nişan taşının ve anıtsal nitelikte ağaçların da bulunduğu, çevre sakinleri tarafından kullanılan ve “Ihlamur Parkı” olarak adlandırılan 6.735 metrekare yeşil alan üzerine hiçbir şekilde inşaat yapılmayacak olup iddiaların aksine tek bir ağaç bile kesilmeyecektir. Bir başka ifade ile ne tarihi mirasımız olan nişan taşlarına ne de doğal mirasımız olan tek bir ağacımıza dahi dokunulmayacaktır.


Müvekkillere ait arsanın yeşil alanı dışında kalan, şuanda bir kısmı üzerinde 5 katlı Kuran Kursu, 5 adet gecekondu, oto yıkama ve oduncu olan, bir kısmı da çöp toplama sahası olarak kullanılan, 3.068 metrekare arsa üzerine, mevzuatın izin verdiği ölçüde, mimari açıdan bölge ile uyumlu ve bölgede yer alan yapılara benzer şekilde 5 katlı konut yapılması planlanmaktadır. Mevcut durumu itibariyle bölgeye yakışmayan kaçak yapılar ile çöp toplama sahası bulunan, boş konteynerlerin yer aldığı ve hiçbir şekilde yeşil alan olarak tabir edilemeyecek arsanın bu kısmı bakımından projenin hem arsada hem de çevrede olumlu sonuçlar yaratacağı ortadadır.


Önemle ve tekrar vurgulamak isteriz ki “Ihlamur Parkı” olarak kullanılan ve içerisinde nişan taşlarının olduğu alanda parkın daha güzel ve daha yeşil olması dışında herhangi bir çalışma yapılmayacaktır.


Çevre sakinlerini, tüm Beşiktaşlıları ve kamuoyunu bilgilendirir, asılsız haber ve yorumlara itibar edilmemesini rica ederiz.


Saygılarımızla,


Arsa Sahipleri Vekili,


Av. Emre NUHOĞLU


Geri Dön