20 / 04 / 2024

beştelsiz rezerv alanı

beştelsiz rezerv alanı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Zeytinburnu'ndaki 26 bin metrekarelik alanda yatay mimari esaslı rezerv konutları inşa edilecek.

Kahramanmaraş'ta rezerv alanda kalan sağlam binalar da yıkılacak!

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, şehir merkezinin yeniden tasarlandığına, rezerv alan içinde kalan binaların sağlam bile olsa yıkılacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

14 kişiye mezar olan Seçkin Apartmanı'nda sır perdesi aralıyor! Rezerv alan....

Hatay’da 6 Şubat depreminde 14 kişinin öldüğü Fuat Seçkin Apartmanı’nın müteahhidi Selahattin Yüksel ile ilgili sır perdesi aralanıyor. 

Bakan Özhaseki: Rezerv alan olduğunda 'Tapumuzu alıyorlar' diyenler, şimdi 'rezerv alan ilan edin' diyorlar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ve rezerv alan konularına dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Hatay'da 'rezerv alan' endişesi: 50 bin kişi etkilenecek!

Hataylı depremzedeler son zamanlarda sık sık gündeme gelen 'rezerv alan' uygulaması sebebiyle konutlarının akıbeti için endişe ediyor.

Deprem bölgesinde rezerv alan karmaşası!

Deprem bölgesinde işleme konulmuş olan “Rezerv Alan uygulaması” kapsamında yapılanların yetkililer tarafından verilen sözleşlerle bağdaşmadığı kaydedildi. İşte Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberi...

Rezerv alan uygulaması Meclis'te! Hasarsız binalar riskli yapılara mı dönüştürülüyor? 

CHP'li Nermin Yıldırım Kara, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sundu. İşte o önergenin gerekçesi ve sorular...

Rezerv alan tartışması tam gaz: Riskli yapı ilan edilen binalardaki vatandaşlar zarara uğruyor!

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, rezerv alan ve riskli yapı ilanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşların mağduriyetlerine değindi. İşte ayrıntılar...

Şişli'de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000'den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'deki yeni rezerv alan ilanı ve imar rantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar..

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok bölge de rezerv alan ilan edildi. Peki Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

İzmir Narlıdere'deki 2 milyon 430 bin metrekarelik rezerv alanda flaş gelişme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın rezerv alan olarak ilan ettiği İzmir'in Narlıdere ilçesinde yer alan toplamda 243 dönümlük alanın parselasyon planları da askıya çıkarıldı. Söz konusu araziler Bayburt Grup tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devredilmişti.

İstanbul'daki 12 milyon metrekarelik dev askeri arazi rezerv alan ilan edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Başakşehir'de yer alan dev askeri araziyi rezerv alan olarak imara açtı.

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

İstanbul'da 157 rezerv alan ilanı var: 3 milyon nüfus taşınabilir!

İstanbul’da 21 adet Esenler büyüklüğünde rezerv alan ilanı yapıldığı belirlendi. Rezerv alanların büyük kısmının Kanal İstanbul etrafında yoğunlaşırken, bölgeye yaklaşık 3 milyon nüfusun taşınması öngörülüyor. İşte detaylar...

beştelsiz rezerv alanı Haberi

beştelsiz rezerv alanı

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Beştelsiz Mahallesi, Millet Bahçesine İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkmıştı. 26 bin metrekarelik alan için karar verildi. Lüks konut alanı olarak kullanılması planlanan araziye rezerv konut yapılacağı öğrenildi.

26 BİN METREKARELİK ALAN

Zeytinburnu Beştelsiz Millet Bahçesi’nin hemen arkasında yer alan 26 bin metrekarelik alana Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından rezerv konutlar inşa edileceği açıklandı. 

YATAY MİMARİ ESASLI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu Belediyesi ve TOKİ ortaklığında hayata geçirilecek proje kapsamında rezerv konutlarda yatay mimari esas alınacak. Proje Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’ndeki Askeri Lojmanların yerine yapılacak olan Millet Bahçesi’ne komşu olacak. 

MİLLET BAHÇESİNE KOMŞU

55 bin metrekarelik Millet Bahçesi’ne komşu proje merkeze yakın konumda bulunuyor. Millet Bahçesi'nin içerisinde ise süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları,...