19 / 04 / 2024

Zeytinburnu’na 26 bin metrekarelik 'Rezerv Konut' geliyor!

Zeytinburnu’na 26 bin metrekarelik 'Rezerv Konut' geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Zeytinburnu'ndaki 26 bin metrekarelik alanda yatay mimari esaslı rezerv konutları inşa edilecek.



İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Beştelsiz Mahallesi, Millet Bahçesine İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkmıştı. 26 bin metrekarelik alan için karar verildi. Lüks konut alanı olarak kullanılması planlanan araziye rezerv konut yapılacağı öğrenildi.

26 BİN METREKARELİK ALAN

Zeytinburnu Beştelsiz Millet Bahçesi’nin hemen arkasında yer alan 26 bin metrekarelik alana Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından rezerv konutlar inşa edileceği açıklandı. 

YATAY MİMARİ ESASLI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu Belediyesi ve  TOKİ  ortaklığında hayata geçirilecek proje kapsamında rezerv konutlarda yatay mimari esas alınacak. Proje Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’ndeki Askeri Lojmanların yerine yapılacak olan Millet Bahçesi’ne komşu olacak. 

MİLLET BAHÇESİNE KOMŞU

55 bin metrekarelik Millet Bahçesi’ne komşu proje merkeze yakın konumda bulunuyor. Millet Bahçesi'nin içerisinde ise süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları, açık teraslı büfe, cami, duş alma alanı, bay, bayan ve engelli lavaboları ile kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği birçok alan bulunuyor.

Zeytinburnu Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıda!

Emlak Konut, Zeytinburnu Beştelsiz projesini tasfiye etti!


Geri Dön