27 / 04 / 2024

beton kalitesi yapı güvenliği

beton kalitesi yapı güvenliği

Sektör temsilcilerinin oluşturduğu Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) ve Giresun Üniversitesi iş birliğinde, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin desteği ile “Beton ve Beton Bileşenleri Semineri” gerçekleştirildi...

1934 yılındaki ilk beton cadde: Reşadiye Caddesi!

Çimento fabrikalarının kurulması ile bazı yolların çimento olarak yapılmasına karar verilmiş. 1934 yılında sadece Reşadiye Caddesi beton olarak yapılmış.

Elektronik Beton İzleme Sistemi 432 bin 797 yapıda kullanıldı! İnşaat betonunda çipli takip dönemi!

Beton kalitesinin çip yardımıyla elektronik ortamda denetlenmesi için oluşturulan ve teknolojik altyapısını AselsanNET'in oluşturduğu Elektronik Beton İzleme Sistemi, 432 bin 797 yapıda kullanıldı. İşte sistem ile ilgili detaylar...

Bem-Pa Beton Mamulleri İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret'in merkez nakli yapıldı!

Bem-Pa Beton Mamulleri İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Bem-Pa Beton Mamulleri İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

Osmanlı Beton Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Kuruldu!

Osmanlı Beton Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Bağcılar’da 500.000,00 TL sermaye bedeli ile Nurullah Tanhan tarafından kuruldu.

Drm Demir Beton Ve Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Drm Demir Beton Ve Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Limited Şirketi İçerenköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yesevi Delikaya ve Ebru Darman ortaklığında kuruldu. 

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

Mineral Beton Ve Yapı Kimyasalları Limited Şirketi kuruldu!

Mineral Beton Ve Yapı Kimyasalları Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ebru Dengiz Özcan tarafından kuruldu.

Borbey Beton Yapı Ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Borbey Beton Yapı Ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yalçın Yılmaz tarafından kuruldu.

Oriom Hazır Beton İnşaat Demir Çelik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Oriom Hazır Beton İnşaat Demir Çelik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Oriom Hazır Beton İnşaat Demir Çelik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezli Pendik'te yapıldı.

Çelikler Beton Hafriyat Madencilik Hırdavat Ve Yapı Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Çelikler Beton Hafriyat Madencilik Hırdavat Ve Yapı Malzemeleri Limited Şirketi bugün Şişli'de 870 bin TL sermaye bedeli ile Rahman Uğur Çelik tarafından kuruldu.

381 bin 376 yapıdan, 30 milyon 388 bin 676 çipli beton numunesi alındı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile 381 bin yapının betonu, 30 milyondan fazla çipli beton numuneyle denetlenecek.

Umman Beton'dan yenilik: Saatte 5400 parke taşı, 2700 briket taşı üretiyor!

Umman Beton Santralleri yapı malzemeleri alanında ürettiği çözümlere parke briket makinelerini de ekledi. Bu kapsamda saatte 5400 parke taşı, 2700 briket taşı üretiyor.

Konut sektöründe kurallar değişiyor! Mücevher arazilere koleksiyon konut yapıyorlar

Homer Yapı, metrekare, beton kalitesi gibi olgularla hareket eden klasik konut sektörüne, hayat tarzı, bir arada huzurlu yaşam felsefesi ve koleksiyon değerinde yapılar gibi kavramsal açılımlar getiren yeni bir faaliyeti başlattı.

beton kalitesi yapı güvenliği Haberi

beton kalitesi yapı güvenliği

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin desteği ile Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu ve Giresun Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen “Beton ve Beton Bileşenleri Semineri”, sektörün öncü isimlerini gençlerle buluşturdu. Etkinlik bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında online olarak düzenlendi. 

Sektör temsilcilerinin oluşturduğu Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF), sanayi faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk misyonuyla farklı projelere de imza atıyor. Bu kapsamda YÜF her yıl farklı üniversitelerle iş birliği yaparak düzenlediği “Beton ve Beton Bileşenleri Semineri” ile gençlerle sektör uzmanlarını bir araya getirerek deneyimlerini paylaşmaları için fırsat sunuyor. 

Bu sene Giresun Üniversitesi iş birliği ile 30 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinlik koronavirüs tedbirleri kapsamında webinar olarak düzenlendi. Etkinlikte gençler sektördeki en son teknolojileri, sektör analizlerini, rakamsal verileri, üretim süreçlerini, dünyadaki ve ülkemizdeki uygulamaları sektör temsilcileriden dinledi. 

Giresun...