28 / 03 / 2024

betonarme yapı karkas

betonarme yapı karkas

İnşaat terimlerinden olan betonarme ne demektir? Betonarme yapı özellikleri nelerdir? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Binalardaki betonarme su depoları, yapı güvenliğini tehdit ediyor!

Binalardaki temiz suyu, betonarme su depolarında muhafaza etmek hem yapı güvenliğini hem de insan sağlığını tehdit ediyor. Ekomaxi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Mulhan, betonarme su depoları konusunda apartman ve site yöneticileri ile işletmeleri uyararak önemli açıklamalar yaptı...

Bakan Özhaseki’den müjde! Deprem bölgesine 100 bin çelik karkas köy evi!

Kayseri’de Anadolu Mobilya Fuarı’nda konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde köy evleri modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, en kısa zamanda çelik karkas üzerine depreme dayanıklı evlerin yapımına başlanacağını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde! Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL destek! 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan barınma desteğinin detayları netleşti bu kapsamda Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL'ye yakın destek sağlanacak. İşte detaylar...

Devletten herkesi ev sahibi yapacak kampanya! 200 bin TL yapı desteği veriliyor!

Devlet prefabrik ev alanlara 150.000 TL destek sağlarken betonarme ev yapımında ise 200 bin TL veriyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

Prefabrik evler kaç para oldu? 70 metrekare prefabrik ev ne kadara yapılıyor?

Prefabrik evler diğer betonarme evlere göre daha cüzi bir fiyat aralığında yapılmakta ya da satılmaktadır. Aynı şekilde bu evler de bakım istemektedir. İşte hem fiyat hem de prefabrik ev bakımına dair detaylar!

Prefabrik ev kaç liraya yapılır? 75 - 85 metrekare prefabrik ev kaç para?

Prefabrik evlerin duvar ve pençeleri dahil olmak üzere tüm parçaları fabrikalarda üretilmektedir. Bundan dolayı da yapımları diğer betonarme evlere göre kısa sürmektedir. Peki bu popüler prefabrik evler ne kadardır? İşte detaylar!

Deprem felaketi sonrası o ilde binalarda radye temel zorunluluğu getirildi!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından binaların depreme dayanıklı olması konusunda en çok konuşulan ayrıntılardan bir tanesi radye temel olmuştu. Batman'da betonarme yapılarda radye temel ile ilgili yeni bir karar alındı. Batman'da betonarme yapılarda radye temel artık zorunlu

82 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 30 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler istenilen metrekarede yapılabilir. Bir betonarme yapının rahatlığını prefabrik evlerde bulabilirsiniz. Peki prefabrik evlerin özellikleri nelerdir? İşte detaylar!

150 metrekare çelik ev fiyatları ne kadar? 25 Mart 2023 fiyat listesi!

Çelik evlerin fiyatları tıpkı diğer betonarme yapıların metrekaresine bağlı olarak değişmektedir. İşte en çok araştırılan çelik ev metrekareleri ve onların fiyat aralıkları!

Prefabrik evde kışın oturulur mu? Prefabrik ev çürür mü?

Prefabrik evler diğer betonarme yapılara göre çok kısa sürede arsa üzerine inşa edilmektedir. Peki Prefabrik evlerin özellikleri nelerdir? İşte detaylar!

Prefabrik evin tapusu olur mu? Kışın prefabrik ev yapılır mı?

Prefabrik yapılara son dönemde artan ilgi beraberinde bazı soruları da getirmektedir. Prefabrik evler normal betonarme evlere benzemez. Peki prefabrik evler diğer yapılardan hangi özellikleri ile ayrılır? İşte detaylar!

DASK başvurusu yapacaklar dikkat! Tazminat miktarı ne kadar olacak?

Deprem bölgesindeki vatandaşlar, hasar gören veya yıkılan evlerin tazminat ödeme sürecini araştırıyor. Konut metrekare bedeli bu yıl için betonarme yapıda 3 bin 16 TL, diğer yapılarda 2 bin 80 TL oldu. Alınacak tazminat miktarı da netleşti.

Prefabrik eve termosifon takılır mı?

Prefabrik yapılar normal betonarme yapılardan farklıdır. Bu yüzden pek çok insan prefabrik evlerin nasıl bir yapıldığını ve içlerine nelerin konulduğunu merak eder.

betonarme yapı karkas Haberi

betonarme yapı karkas

Betonarme ne demektir?

Betonarme, eğilme ve çekme kuvvetlerine dayanması için içine uygun şekilde çelik donatı yerleştirilmiş betonu ifade ediyor. Betonarme ile birbirine iyice bağlanan bu iki malzemenin dış kuvvetlere karşı ortak çalışmaları sağlanmış oluyor.


Betonarme için, betonun yüksek basınç dayanımı ile çeliğin yüksek çekme dayanımından yararlanılıyor. Beton basınca karşı büyük bir dayanım gösterir, buna karşılık çekme gerilmelerini karşılayamaz. İçine yerleştirilen çelik kurumsal olarak bütün çekme gerilmelerini karşılayacağından betonda meydana gelebilecek kılcal çatlaklar önem taşımıyor.


Kısaca; betonarmede beton çeliğin, çelik ise betonun zayıflıklarını gidermektedir. 


Yangına ve korozyona karşı zayıf olan çelik, beton örtü ile korunmakta, çekme dayanımı ve sünekliği yetersiz olan beton ise çelikle donatıldığında, hem basınç ve çekme dayanımı hem de yangın dayanımı yüksek bir yapı malzemesi olma özelliğini taşıyor.



Işıl Seren...