07 / 05 / 2024

Beyoğlu amortisman süresi

Beyoğlu amortisman süresi

Beyoğlu, konut yatırımcısının yüzünü güldürdü. Bölgede yapılan yatırımın geri dönüşüm süresi 17 yıl olarak belirtiliyor. İstanbul’da bazı ilçelerde bu süre 31.5 yıla kadar yükseliyor. 

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

Beyoğlu Sütlüce Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Sütlüce Mahallesi, İmrahor Caddesi ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Beyoğlu Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı'ndaki riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi 1. Etap Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde yeni süreç!

Bir süredir şehir yenileme projesi süren Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi 3550. adada beklenen süreç için düğmeye basıldı ve önceden tebliğ edilen hukuki sürede evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerinin binalarında elektrik, su ve doğalgaz erişimi kesildi. 

Konutta en hızlı amortisman süresi o 3 ilçede!

Konutta kira geliri üzerinden hesaplanan amortisman sürelerine bakıldığında kazandıran şehirler arasında zirvede 16 yıllık geri dönüş süresi ile Edirne bulunuyor. Ev fiyatlarının uçuşa geçtiği ortalamanın da 20 yıl olarak belirlendiği İstanbul'da 3 ilçe yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Halk GYO Beyoğlu Binası 168 bin TL'ye 20 yıllığına kiralandı!

Halk GYO'nun "Beyoğlu Binası"sının tamamının, "Taksim Yatırım Gayrimenkul A.Ş." firmasına kiralanmasına aylık 168 bin TL'ye kiralanmasına ilişkin 10+10 yıl süreli sözleşme imzalandı.

Ev alacaklar dikkat! Amortisman süresi en düşük iller belli oldu!

2019 yılı konut satış ve kira rakamlarına bakılarak yapılan ‘konutta amortisman süresi’ araştırmasına göre en avantajlı iller belli oldu. İşte o iller...

Beyoğlu Sütlüce Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Beyoğlu İlçesi, Sütlüce Mahallesi, 3218 ada, 22 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı 2 Nisan 2019 tarihinde askıya çıkarıldı.

Türkiye'deki emlak yatırımlarında amortisman süresi 19,5 yıl!

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,79 oranında artış kaydetti. Aralık ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19,5 yıl, yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 5,24 olarak açıklandı. 

MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl!

MİNT’in hayata geçirdiği MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl olarak belirtildi. Tüm projelerinde 48 ay kira garantisi veren MİNT, ilk yıl yatırımcısının konut bedelinin yüzde 6’sını geri almasını sağlıyor. 

Beyoğlu konut yatırımcısına kazandırıyor!

Beyoğlu, konut yatırımcısının yüzünü güldürdü. Bölgede yapılan yatırımın geri dönüşüm süresi 17 yıl olarak belirtiliyor. İstanbul’da bazı ilçelerde bu süre 31.5 yıla kadar yükseliyor. 

Beyoğlu'nda konutların geri dönüş süresi 13,5 yıl!

Beyoğlu konutta 13,5 yıllık geri dönüş süresiyle yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Bakırköy ise 31,5 yıllık amortisman süresiyle geri dönüş süresi en uzun ilçe oldu. 

Beyoğlu amortisman süresi Haberi

Beyoğlu amortisman süresi

Dönem dönem duraklamalar olsa da gayrimenkul ülkemizdeki en iyi yatırım aracı olmaya devam ediyor. Oturmak için ev alanların yanı sıra çok sayıda yatırımcı da birikimini konut, ofis ya da ticari birimlere yapıyor. İşte bu noktada önemli olan yapacağınız yatırımının amortisman süresi. Yani geri dönüş zamanı... 

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre gayrimenkulü aldığınız rakamla beklenen kira rakamını dikkate alarak yatırım kendini kaç yılda amorti ettiğini hesaplamak mümkün.  Böylece bu yatırımın ne kadar kazançlı olacağı ortaya çıkar. Gayrimenkul sektörünün başkenti İstanbul'da bu süre 31.5 yıla kadar uzuyor. Uzmanlar, ortalama 15 ila 20 yıllık süreyi avantajlı görüyor. Son dönemde yapılan dönüşüm projeleri ve turizm yatırımları ile öne çıkan Beyoğlu'nda ise bu süre 17 yıl.

Beyoğlu'nda ortalama konut metrekare satış fiyatı 5 bin 280...