25 / 04 / 2024

beyşehir gölü hakkında

beyşehir gölü hakkında

Ülkemizin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölünde su seviyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler neticesinde tatmin edici noktaya ulaşarak eski günlerine döndü.

Beyşehir Gölü'nde araştırma faaliyetleri başladı!

Selçuk Üniversitesi tarafından hazırlanan proje çevresinde temin edilen, Konya ve çevresindeki göllerde bilimsel araştırmalar yapmak üzere kullanılacak tekne,Beyşehir gölüne indirildi.Konya ve çevresinde doğa göllerde bilimsel araştırmalar yapıldı.

TOKİ Nevşehir Gülşehir projesinde 240 ay taksitle 2+1, 3+1!

TOKİ'nin Nevşehir projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Nevşehir Gülşehir projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Nevşehir Gülşehir TOKİ'ye nasıl başvurulur? Nevşehir Gülşehir TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği devam ediyor. Süleyman Soylu'dan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ataşehir Modern inşaatında son durum ne?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, inşaatı devam eden Ataşehir Modern projesi hakkında bilgi verdi. 

Gül Ve Aslan İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Gül Ve Aslan İnşaat Anonim Şirketi Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Aslan ve Mehmet Kerem Gül ortaklığında kuruldu.

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Şavşat Gölü kenarında inşa edilen binaya tepki!

Artvin Şavşat'ta yer alan doğa harikası Karagöl'ün kenarında yapımı süren bina tepkilere sebep oldu. Bölge sakinleri, göl kenarında yapılaşmanın devam etmesinden endişe ettiklerini belirtti...

Adil Bayındır'dan 'Beyşehir Gölü imara açıldı' iddiasına cevap: İnşaat yok, beton yok! 

Konya Beyşehir’in Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’in çevresinin imara açıldığına yönelik iddialara ilişkin, "İnşaat yok, beton yok, ben buralıyım Beyşehir benim suyum" dedi.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’e plaj ve marina yapılacak!

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü kenarındaki 188 hektarlık alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa edilecek.

Beyşehir'de 188 hektarlık alanda turizm tesisi kuruluyor! 

Beyşehir Gölü, turizme kazandırılıyor. Beyşehir Gölü kenarında 188 hektarlık alanda; plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa ediliyor.

Salda Gölü'nde millet bahçesi inşaatında 'huntit' tehlikesi!

Oluşumu 2.5 milyon yıllık geçmişe sahip Salda Gölü için “Ayak dahi basmayın” diye uyaran Prof. Doğan Kantarcı, eski göl tabanında kepçe ve kamyonlarla yapılan kazının sonuçları üzerine yeni bir çalışmalarda bulundu.

beyşehir gölü hakkında Haberi

beyşehir gölü hakkında


Ülkemizin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölünde su seviyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler neticesinde tatmin edici noktaya ulaşarak eski günlerine döndü. Su seviyesini korumaya ve su çekimlerini azaltmaya yönelik çalışmaların sürdüğü gölde Suğla Depolama sisteminin devreye alınmasıyla çekilen su miktarlarında önemli ölçüde azalmalar sağlandığı gözlendi. 


"SU TAKVİYESİ İLE BEYŞEHİR GÖLÜ ESKİ İHTİŞAMINA KAVUŞTU" 



Orman ve Su İşleri Bakanlığınca etkin ve fedakar bir şekilde sürdürülen çalışmalar neticesinde birçok sulak alanda olduğu gibi Beyşehir Gölünde de önemli bir başarı yakalandığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şunları dedi: "Gembos Derivasyonu ile Gembos Havzasından Akdeniz'e boşalan sular Derebucak Prof. Dr. Yılmaz Muslu Barajında toplanarak buradan 3,5 km'si tünel olan 15,8 km uzunluğundaki derivasyon kanalı vasıtasıyla...