24 / 04 / 2024

bina aidat programı

bina aidat programı

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruyu yanıtladı. Okuyucu Heper'e binalarda aidat ve yakıt parasıyla ilgili bir soru sordu..

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Metruk Bina Veri Tabanı ile 62 bin bina yıkımı gerçekleştirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle mücadele kapsamında kullanılan Metruk Bina Veri Tabanı programı ile 62 bin yapının yıkımının gerçekleştiğini dile getirdi. 

Türkiye’de bina stoku, sanayi binaları hariç 9.4 milyona ulaştı!

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı TurSEFF Projesi’nin Direktörü Dr. Murat Sarıoğlu, Türkiye’de bugünkü bina stoku sanayi binaları hariç 9.4 milyon binaya ulaştığını söyledi.

Dinar Orman İşletme Müdürlüğü'ne yeni bina!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü'ne yeni bina kazandırılıyor. 2018 yılı yatırım programına alınan satış salonu binası 1 milyon liraya inşa ediliyor.

Balıkesir'de döviz bozdurup ev alana elektrik, su, doğalgaz bedava!

Balıkesir’de faaliyet gösteren bir inşaat şirketinin sahibi, daire satın almak üzere döviz bozduran vatandaşların evlerinin elektrik, su, doğal gaz, internet, tv, bina aidatı ücretlerini firma olarak karşılayacaklarını dile getirdi. 

Apartmanda aidat ödemeyenlere ilginç yaptırım!

Adana'da bir apartman yöneticisi, 50 lira olan aidatı ödemeyen bina sakinlerinin faydalanamaması amacıyla asansöre şifreli bir sistem yaptırdı...

Bina akustik projesi sertifika eğitim programı tebliği 2018! 

Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik kapsamında bina akustik projesi düzenleyecek ve/veya ölçüm yapacak uzmanlara ve bu uzmanlara eğitim verecek eğitici kuruluşlara ilişkin esaslar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı...

ÇEDBİK Konut ve EDGE Yeşil Bina Sertifika Programı 28 Şubat'ta!

Türkiye'nin ilk ve tek Yeşil Bina Sertifika Sistemi olan ÇEDBİK-Konut Sertifika tanıtım toplantıları devam ediyor. ÇEDBİK Konut ve EDGE Yeşil Bina Sertifika Programı 28 Şubat'ta yapılacak. 

Türkiye LEED Yeşil Bina Sertifikası alan ilk 10 ülke içinde 8. sırada!

LEED Yeşil Bina programının yaratıcısı olan USGBC'nin yıllık ilk 10 listesi açıklandı. Türkiye LEED Yeşil Bina Sertifikası alan ilk 10 ülke içinde 8. sırada yer alıyor.

EDGE Yeşil Bina Programı Teknik Eğitimleri Türkiye'de!

EDGE Yeşil Bina Programı Uzmanlık Teknik Eğitimi 20 Aralık 2017 Çarşamba günü Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

IFC’den Greenox’a “EDGE” Yeşil Bina Sertifikası!

Aycan & Feres İş Ortaklığı tarafından Çeliktepe’de inşa edilen Greenox projesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC) tarafından başlatılan EDGE Yeşil Bina Sektörel Gelişim Programı kapsamında Türkiye’nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifika almaya hak kazanan binası seçildi. 

Greenox: Türkiye'nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikalı projesi!

Uluslararası Finans Kurulusunun EDGE Yeşil Bina Sertifikası Programı kapsamında Türkiye'den Pilot Proje seçilen Greenox, Türkiye'nin ilk, dünyanın 2. "dikey ormanı" olma özelliğini taşıyor.

Özel okula dönüşen dershanelere arsa ve bina desteği geliyor!

Özel okula dönüşen dershanelere arsa ve bina desteği verilecek. MEB yetkililerinin verdiği bilgiye göre, dönüşüm programındaki 1.534 kurum ihalelere girme yeterliliğine sahip.

bina aidat programı Haberi

bina aidat programı

10 mesken, 1 dükkandan ibaret binada dükkan sahibiyim. Yönetim dükkandan aidatı ve yakıt parasını çift toplamaktadır. Üstelik dükkan geceleri kapalı yani meskenler benden daha çok ısınıyor. Buna karşın ben dükkandaki radyatörleri söküp ödemeyi engelleyebilir miyim? • L.K. 


Kat mülkiyeti mevzuatı uygulanan bir binada aidat ve ortak giderler yönetim planında gösterildiği şekilde ödenir. Şayet yönetim planında açıklık yok ise bu halde kanunun gösterdiği biçimde ödenir. 

Kanunda işyerlerinin, meskenlere göre iki kat aidat ödeyeceğine dair bir hüküm yok. 

Kanunda "Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi ücretleri eşit, diğer giderler arsa payı oranında bölüştürülür" diyor. Şayet dükkan büyük ve arsa payı da meskenlere göre iki kat ise sizin fazla para ödemenizin anlamı var. 


Ancak böyle bir büyüklük yok ise sizden fazla para isteniyor. Bunun için daha kesin...