28 / 03 / 2024

bina asansör kanunu 2019

bina asansör kanunu 2019

Apartman sakinlerinin kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile alacakları karara göre mimari projeye uygun olan binaya sonradan asansör yaptırılabiliyor.

Her daire asansör masrafı öder mi? 

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında bina içerisinde bulunan her dairenin asansör masrafı ödeyip ödemeyeceğini sorusunu yanıtladı. İşte İmal'ın o yazısı...

Çok katlı binalarda akıllı asansör entegrasyonu ile verimlilik!

Sensormatic’in sağladığı entegrasyon çözümü ile çok katlı binalarda çalışanların, şirketlerin ve bina yönetimlerinin en büyük sorunlarından biri olan asansör kapasitesi ve güvenliği sorunu tarihe karışıyor.

Adıyaman Turgut Reis Mahallesi'nde asansör kazası!

Adıyaman'da iş merkezinin giriş katından asansör boşluğuna düşen Suriye uyruklu kişi yaralandı. Bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ve itfaiye ekipleri, zemine çakılan asansörde bir kadın bulunduğunu belirledi.

Fi Yapı asansör kazasının yaşandığı bina mühürlü bir bina!

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç, Esenyurt'ta, 3 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasına ilişkin, "Asansörün düştüğü bina mühürlü bir bina, çalışmaması gereken bir bina" dedi.

Periyodik asansör bakımlarından bina yöneticileri sorumlu!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesinin sektör adına büyük bir gelişme olduğunu belirtti.

Asansör firmaları yüksek bina teknolojisine yöneliyor!

Yüksek binalar söz konusu olduğunda ise en önemli konulardan biri güvenli asansörler. Binalar her geçen gün daha da yükseğe ulaşırken büyük asansör firmaları da yüksek teknolojiye yükleniyor.

ThyssenKrupp Asansör'den akıllı binalara destek!

Yapılan Ar-Ge çalışmaları ile sektöre dünya çapında yenilikçi bir yaklaşım getiren ThyssenKrupp Asansör Türkiye'nin Genel Müdürü Turgay Şarlı, enerji verimliliğinden çevresel faktörlere kadar “akıllı bina" kavramını desteklediklerini belirtiyor.

Asansör periyodik kontrol ücreti 2015!

Binada/yapıda sürekli olarak kullanılan asansörün periyodik kontrolü, yılda bir defa yaptırılır. Periyodik kontrolün yaptırılmasına dair yükümlülük ilgili idare ve bina sorumlusuna aittir. Peki, asansör periyodik kontrol ücreti 2015 ne kadar?

Asansör bakımı nasıl yapılır?

Asansörün bakımı, bina sorumlusu ile bakım sözleşmesi imzalayan asansör monte eden veya onun yetkili servisi tarafından yapılır. Peki, asansör bakımı nasıl yapılır, Apartmandaki bina sorumlusu kimdir?

Eski binaya asansör yapılır mı?

Bina giriş katından itibaren bu kat ile birlikte 4’den fazla olan konut binalarında, bodrumda iskan edilen katlar dahil tüm katlara hizmet veren asansör yapılması zorunlu oluyor. Peki, eski binaya asansör yapılır mı?

ThyssenKrupp Asansör yüzde 40 daha fazla yolcu taşıyor!

ThyssenKrupp Asansör tarafından geliştirilen asansör sistemi TWIN, inşaat maliyetlerinin düşmesine, bina içindeki kullanım alanlarının artmasına yardımcı olurken, asansör bekleme ve yolculuk sürelerini de önemli ölçüde azaltıyor.

ThyssenKrupp TWIN asansör sistemini hayata geçirdi!

ThyssenKrupp Asansör tarafından geliştirilen asansör sistemi TWIN, inşaat maliyetlerinin düşmesine, bina içindeki kullanım alanlarının artmasına yardımcı olurken, asansör bekleme ve yolculuk sürelerini de önemli ölçüde azaltıyor.

ILDC 2015 Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması sonuçları açıklandı!

ETMK desteği ile düzenlenen ILDC 2015 Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması sonuçlandı. Asansör İstanbul Fuarı kapsamında uluslararası ölçekte düzenlenen tasarım şöleninde, bu yıl bina dışından asansör çözümleri yarıştı.

bina asansör kanunu 2019 Haberi

bina asansör kanunu 2019

Apartman sakinlerinin kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile alacakları karar kapsamında mimari projeye uygun olan binaya sonradan asansör yaptırılabilirsiniz. Hürriyet Gazetesi yazarı Oya Armutçu, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Eski bir apartmanda oturuyorsanız, asansör yoksa sonradan yaptırılabilir mi?'' sorusuna yanıt verdi...

Eski bir apartmanda oturuyorsanız, asansör yoksa sonradan yaptırılabilir mi?
Kat Mülkiyeti Kanunu’nun ‘Yenilik ve İlaveler’ başlıklı 42. maddesi kapsamında “Evet”, yaptırılabilir. Maddeye göre binadaki ‘ortak yerlerde’ apartman sakinlerinin tek başlarına değişiklik yapma olanağı yok. Ancak “ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarayacak bütün yenilik ve ilaveleri” yaptırmak mümkün. Bu ilave ve yenilikler için kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile kat malikleri...