19 / 04 / 2024

bina denetim

bina denetim

17 Ağustos 1999’da 17 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği Marmara depreminin 20’nci yılında acılar unutulmadı. 17 Ağustos depremi sonrasında bugüne kadar 730 bin bina denetlendi, inşaatı süren 393 bin binanın denetimi sürüyor.

Mehmet Tatar: Ülkemizde yapı güvenliği hala denetim dışı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, Van Depreminin ardından iki yil geçmesine rağmen tüm ülkede yapı güvenliğinin hala denetim dışı olduğunu söyledi...

Yapı denetimiyle 1 milyona yakın bina depreme karşı güvence altında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 1 milyona yakın bina ve 6,8 milyon bağımsız bölüm denetlendi.

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Yapı denetim sistemi binaları güvence altına alıyor! 

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulamaya konulan yapı denetim sisteminin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "2000 yılından sonra ülkemizde gerçekleşen depremlerde yapı denetim sisteminde denetlen hiçbir bina yıkılmamıştır" diye konuştu. 

2020'de deprem ve sellerde 37 bin 549 bina hasar gördü!

Her yıl yaşanan deprem ve sel felaketlerinde şehirleşme ile yapı tasarım, üretim ve denetim süreçlerinde yaşanan sorunlar sebebiyle yüz binlerce insanın yaşadığı on binlerce bina hasar görüyor. 2020'de yaşanan deprem ve sel gibi afetlerde toplam 37 bin 549 bina hasar gördü.

Ümraniye'de bina denetimleri yoğunlaştı!

Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler, İzmir’deki 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra riskli bina denetimlerini artırdı. Belediye ekipleri, özellikle zemin katlarında iş yeri olan binalarda ruhsat, kolon ve kirişleri kontrol etti ve denetim yaptı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden bina risk tespiti çağrısı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın lisans verdiği büro ve yapı denetim firmalarına “bina risk tespiti” yaptırmalarını söyledi. 

Proje Bina Derecelendirme Denetim Tamamlama Anonim Şirketi kuruldu!

Proje Bina Derecelendirme Denetim Tamamlama Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Murat Demirci tarafından kuruldu.

Yapı Denetim Birliği: Yeni bir Marmara Depremi'ne hazırlıklı değiliz!

Yapı Denetim Birliği 17 Ağustos ile ilgili basın açıklaması yaptı. Afet riski özellikle de deprem riski altında bulunan eski yapı yoğunluklu ve kalitesiz bina stoğunun bulunduğu ilçelerde, alanlarda yasanın öngördüğü amaç henüz gerçekleştirilemedi.

Karatay Yapı Denetim'in hedefi dayanıklı bina!

Karatay Yapı Denetim firması adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Mehmet Aktaş "Şehrimizin lokomotif sektörü olan inşaat sektörü her geçen gün dinamik bir şekilde yol almaktadır" dedi

Mehmet Sekmen: Ruhsata aykırı bina yapanların inşaatları durdurulur!

Erzurum'da inşaat çalışmalarına sıkı denetim. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yasalara ve genelgelere göre İş yaptıklarını belirterek ruhsata aykırı bina yapan vatandaşların İnşaatlarını durdurduklarını kaydetti.

Mahmut Arslan, Murat Ülkere ait bina ve araziyi aldı!

Mahmut Arslan, benzin istasyon zinciri Full için aradığı ofisi, Davutpaşa’da buldu. Bugün iPhone uygulaması ile tüm gelişmelerden anında haberdar olun! Arslan, üniversiteden arkadaşı Murat Ülker’e ait bina ve araziyi

Fatih'te 11 değişik projeyle 3 bin bina yenilenecek!

Fatih'te Fener Balat, Sulukule, Ayvansaray Türk Mahallesi ve Yenikapı Yalı Mahallesi'ni de kapsayan 11 değişik projeyle 3 bin bina ve 50 bin kişiyi kapsayan yenileme projeleri hayata geçiriliyor

İBB 3 bina inşaatı yaptıracak!

İBB 2 bina tamamlatıp bir tane itfaiye binası yaptıracak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Beykoz, Arnavutköy ve Beşiktaş"taki bazı binaların tamamlanması ve yeniden yapılması için ihale düzenledi

bina denetim Haberi

bina denetim

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 17 Ağustos Marmara depreminin 20. yılı nedeniyle, Bakanlığın yapı denetim sistemi faaliyetleri ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. Kurum, tüm Marmara Bölgesi’ni sarsan depremde 96 bin 808 konut ve 15 bin 944 iş yerinin yıkıldığını, 231 bin 364 konut ve 32 bin 569 iş yerinin de hasar gördüğünü açıkladı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; depremde 17 bin 480 kişinin hayatını kaybettiğini, binlerce kişinin de yaralandığını açıklayan Kurum, Türkiye’de son 100 yılda büyüklüğü 6 ve üzeri olan 56 deprem meydana geldiğini söyledi. Son 100 yılda, 80 binin üzerinde vatandaşın depremler sonucunda hayatını kaybettiğini belirten Bakan, şu açıklamalarda bulundu:

DEPREM VE İMAR YÖNETMELİĞİNDE 1999 SONRASI DÜZENLEMELERİ

“Depremlerin acı hatıraları hâlâ yüreğimizde. 20 yıl önce yaşadığımız büyük felaket...