23 / 04 / 2024

Mehmet Sekmen: Ruhsata aykırı bina yapanların inşaatları durdurulur!

Mehmet Sekmen: Ruhsata aykırı bina yapanların inşaatları durdurulur!

Erzurum'da inşaat çalışmalarına sıkı denetim. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yasalara ve genelgelere göre İş yaptıklarını belirterek ruhsata aykırı bina yapan vatandaşların İnşaatlarını durdurduklarını kaydetti.



Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yasalara ve genelgelere göre İş yaptıklarını belirterek. ruhsata aykırı bina yapan vatandaşların İnşaatlarını durdurduklarını kaydetti. 


Yazılı açıklama yapan Başkan Mehmet Sekmen. başkanlık görevinin ciddi sorumluluk gerektiren bir görev olduğuna dikkat çekti.Yasalar ve genelgelere göre İş yaparız diyen Sekmen, açıklamasına şöyle devam etti: "Yasalar arkasından da telkinler ve yönetmenlikler ne derse odur. Önce yasa yönetmenliklere göre işleri tanzim etmek zorundayız. 

Bu şartlara uygun bina yapan hiçbir vatandaşın inşaatı durdurulmaz. Ama ruhsal almamış veya ruhsata aykırı bina yapan vatandaşlarımızın inşaatları durdurulur." Yasalara uygun iş yapmak gerektiğini belirten Sekmen. "Yasalara aykırı işlere asla müsaade edilmez. Yasalara uygun iş yapılması gerekir. Zaten ruhsatları ben vermiyorum. 


Halk belgeleri veriyor. Ben de yasalara uygun olarak yapılıp yapılmadığını kontrol ettiriyorum. Uygun olmayanlara müsaade etmiyorum. Biz yasalara uygun yapılıp yapılmadığını kontrol ederiz. Yasalar bana müsaade et demiyor. Ben de asla müsaade etmem." ifadesini kullandı. 


İnşaat sektöründe ticaret yapan esnafın inşaatlarının durdurulmasıyla ilgili tepkiye de Sekmen. "Biz kanunlara gore iş yapılıp yapılmadığını kontrol ederiz. 


Ayrıntılı Haber


Geri Dön